Με ημίμετρα και επικοινωνιακά σόου προσπαθεί η κυβέρνηση να κατευνάσει την οργή των πολιτών για την ακρίβεια

Με ημίμετρα και επικοινωνιακά σόου προσπαθεί η κυβέρνηση να κατευνάσει την οργή των πολιτών για την ακρίβεια

Να «χρυσώσει το χάπι» με ημίμετρα προσπαθεί η κυβέρνηση την ώρα που ο πληθωρισμός καταγράφει ρεκόρ 25ετίας και τα νοικοκυριά δοκιμάζονται από την κρίση ακρίβειας.

Χωρίς ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις αλλά με επικοινωνιακά παιχνίδια προσπαθεί όπως όπως να κατευνάσει την οργή των πολιτών οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ούτε για την απόκτηση των βασικών ειδών.

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» πως η κυβέρνηση ετοιμάζει «δώρο» Πάσχα με τη μορφή στοχευμένου επιδόματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ ότι υπάρχουν σενάρια και ιδέες που προφανώς συζητούνται, ωστόσο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες όταν είναι σίγουρη.

«Επεξεργαζόμαστε συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία» έλεγε και ξαναέλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι ο Μάρτιος θα είναι κρίσιμος για τις αποφάσεις.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το στοχευμένο επίδομα θα είναι εφάπαξ. «Μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι μέτρο μόνιμης στήριξης» είπε χαρακτηριστικά. «Όταν έχουμε κάτι να πούμε, θα το πούμε μετρημένα» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου απέφυγε να πει αν το στοχευμένο επίδομα θα αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους ή όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter