Ολυμπιακός: Με ήρωα τον Τζολάκη έγραψε ιστορία – Πρόκριση στους «4» του Conference League

Ολυμπιακός: Με ήρωα τον Τζολάκη έγραψε ιστορία – Πρόκριση στους «4» του Conference League

Με ήρωα ένα δικό του παιδί, τον γκολκίπερ Κώστα Τζολάκη που έπιασε τρία πέναλτι, ο Ολυμπιακός έγραψε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του, καθώς για πρώτη φορά προκρίθηκε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωση: Ηττήθηκε 1-0 από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη αλλά πήρε το εισιτήριο στα πέναλτι με 3-2 και θα παίξει στον ημιτελικό του Conference League, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Αστον Βίλα που απέκλεισε τη Λιλ (2-1 οι Γάλλοι στα 120 λεπτά και 3-4 οι Αγγλοι στα πέναλτι). Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 2/5 (στο Μπέρμιγχαμ) και στις 9/5 (στο Καραϊσκάκη).

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε στο 11’ να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ του αμαρκάριστου Καχβετσί (1-0). Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε γρήγορα το ματς αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός αφού και ο Γιόβετιτς δεν πατούσε καλά αλλά και ο Ποντένσε ήταν καλά μαρκαρισμένος ενώ δεν βοηθούσε αμυντικά και τον Ορτέγκα στο μαρκάρισμα του σκόρερ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την επόμενη καλή φάση στο ματς, ξανά με τον Καχβετσί, το δυνατό σουτ του οποίου έδιωξε σωτήρια ο Τζολάκης.

Στο β’ μέρος ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο ματς τον Ιμπόρα αντί του Γιόβετιτς, γυρίζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3. Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο αλλά επιθετικά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός αφού ο Φορτούνης και ο Ποντένσε ήταν στενά μαρκαρισμένοι και ο Ελ Κααμπί πάλευε μόνος του με τα δύο στόπερ των Τούρκων.

Τη μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός την έχασε στο 80’. Από καταπληκτική μπαλιά του Ροντινέι στον κενό χώρο ο Μασούρας έφτασε στην περιοχή αλλά πλάσαρε επάνω στον Λιβάκοβιτς που κράτησε το 1-0. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση των «ερυθρολεύκων» στο ματς. Στο 82’ ο Μπατσουαγί πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ του σκόρερ. Παρά την πίεση των Τούρκων, καθώς οι αλλαγές δεν βοήθησαν τον Ολυμπιακό, το ματς πήγε στην παράταση με συνολικό σκορ 3-3.

Στο 103’ της παράτασης ο Ολυμπιακός που βγήκε πιο επιθετικά, έχασε καταπληκτική διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Φάουλ του Φορτούνη κεφαλιά του Ιμπόρα απόκρουση του Λιβάκοβιτς, η μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στην επιστροφή της, ο Κάρμο πήρε το ριμπάουντ, έκανε την κεφαλιά και ο Ντζικού έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή!

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Μεντιλίμπαρ έπαιξε μπροστά με τους δύο Μαροκινούς Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί μήπως βρει το γκολ της πρόκρισης. Όμως η Φενέρ ήταν εκείνη που είχε καλή ευκαιρία με τον Τάντιτς στο 114’. Στη τελευταία φάση του ματς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Ντόη και το ματς οδηγήθηκε στη ρουλέτα των πέναλτι.

Η σειρά:

Ελ Κααμπί 1-0

Τάντιτς απόκρουση

Ελ Αραμπί απόκρουση

Μπατσουαγί 1-1

Ορτα 2-1

Ουντέρ απόκρουση

Μασούρας 3-1

Ντζικού 3-2

Ροντινέι απόκρουση

Μπονούτσι απόκρουση

Ο Γερμανός Τόμπιας Στίλερ εκτός του Ντόη έδειξε κίτρινες σχεδόν σε όλο τον Ολυμπιακό. «Κιτρίνισε» τους Ορτέγκα, Ποντένσε, Τζολάκη, Μασούρα, Εσε και στον Μεντιλίμπαρ, ενώ από πλευράς Τούρκων στους οποίους χάρισε κίτρινες, σημάδεψε μόνο τον Σιμάνσκι.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Λιβάκοβιτς, Σάμουελ, Ντζικού, Μπεκάο (100’ Σουγιουντσού), Καντιόγλου, Γιουκσέκ (120’ Μπονούτσι), Φρεντ (86’ Ζάιτς), Σιμάνσκι (106’ Κρούνιτς), Καχβετσί (86’ Ουντέρ), Τάντιτς, Ντζέκο (73’ Μπατσουαγί).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (89’ Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (108’ Ορτα), Ποντένσε (56’ Μασούρας), Φορτούνης (108’ Ελ Αραμπί), Γιόβετιτς (46’ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter