Με κενά και αποφάσεις της τελευταίας στιγμής ανοίγουν τα σχολεία

Με κενά και αποφάσεις της τελευταίας στιγμής ανοίγουν τα σχολεία

Με μπαράζ αστοχιών και αποφάσεων της τελευταίας στιγμής ανοίγουν αύριο τα σχολεία της χώρας πλην των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προχθές Παρασκευή το υπουργείο με απόφασή του έδωσε εντολή στους διευθυντές των σχολείων τα παιδιά να προσέλθουν όχι την ώρα του αγιασμού όπως είχαν ενημερωθεί οι γονείς μέχρι τότε αλλά στις 8:15 το πρωί προκειμένου να ενημερωθούν για τα μέτρα και να πάρουν βιβλία, μάσκες και παγούρια. Η απόφαση όπως είναι φυσικό προκάλεσε αναστάτωση στο διδακτικό προσωπικό αφού δεν υπήρχε χρόνος να ενημερωθούν όλοι οι γονείς.

Μάλιστα την ίδια ημέρα, (δύο 24ωρα πριν το πρώτο κουδούνι) το υπουργείο με εγκύκλιό του είχε ζητήσει όλα τα σχολεία να προχωρήσουν σε υγειονομικό καθαρισμό!

Το πιο σοβαρό απ’ όλα όμως είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Documentonews.gr σε πάρα πολλά σχολεία ειδικά της Αττικής δεν έχουν έρθει όλοι οι δάσκαλοι. Για παράδειγμα σε σχολείο της Κυψέλης από τις επτά τάξεις υπάρχουν μόνο τέσσερις διαθέσιμοι και ο ένας εξ αυτών θα απουσιάζει για αρκετό καιρό λόγω προβλήματος υγείας. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια στο παρελθόν τα παιδιά μοιράζονταν στις άλλες τάξεις. Όμως λόγω πανδημίας αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί σε μία τάξη για παράδειγμα με τριάντα (30) παιδιά και την Aττική να παραμένει στο κόκκινο λόγω Covid-19.   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter