Με νηστεία και προσευχή απαντά ο Μητροπολίτης Σύρου στο Documento για το χρυσό της Τήνου

Με νηστεία και προσευχή απαντά ο Μητροπολίτης Σύρου στο Documento για το χρυσό της Τήνου

Το Ιερό Βήμα του ναού των Ταξιαρχών της Σύρου χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος για να αποφύγει να απαντήσει επί της ουσίας στο ρεπορτάζ του Documento για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του Χρυσού της Τήνου.

Ο κ. Δωρόθεος απέδωσε όλο το ρεπορτάζ –χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην εφημερίδα Documento – σε δόλο και κακούς ανθρώπους που σε αντίθεση με τον ίδιο που θέλει το καλό του κόσμου, εκείνοι προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις ανθρώπινες συνειδήσεις.

Ο Μητροπολίτης Σύρου διαψεύδει τα πάντα διά της σιγής και παράλληλα αρνείται οποιαδήποτε δικαστική συνδρομή, μήνυση, αγωγή ή αποζημίωση.

Η απάντηση θα είναι μόνον διά της προσευχής, όπως ο ίδιος λέει, προφανώς για να σώσει τις ψυχές των «κατηγόρων» του:

«Μόνο προσεύχομαι γι’ αυτούς τους ανθρώπους για τα όσα άδικα αυτές τις ημέρες προσπαθούν να φορτώσουν στη ζωή μου. Και πρέπει να σας πω ότι είναι μεγάλος και βαρύς ο σταυρός της αδικίας και της συκοφαντίας όταν ξέρεις ότι είσαι εντάξει απέναντι στον Θεό και στους ανθρώπους και προσπαθούν να σε πληγώσουν και να σε καταρρακώσουν».

Ο ίδιος –όπως αναφέρει δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Λόγος των Κυκλάδων», χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα «κακόβουλα, γεμάτα υστεροβουλία, ανυπόστατα και αστήρικτα».

«…Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που δεν κατεργάζονται το καλόν και το αγαθόν, αλλά σκέπτονται πάντοτε δολίως, κατεργάζονται το κακό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πληγώσουν και να δηλητηριάσουν τις ανθρώπινες συνειδήσεις, αλλά και να συκοφαντήσουν και να κατηγορήσουν άλλους ανθρώπους», ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος στο εκκλησίασμα.

Ο Σύρου Δωρόθεος σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τη χρήση της Εκκλησίας ως «απάντηση» στα δημοσιεύματα, μίλησε για «εξομολόγηση» προς την «οικογένειά του» (σ.σ. το εκκλησίασμα), ζητώντας από αυτό άμεση στήριξη:

«Ζητώ και σήμερα να με βοηθήσετε και να με στηρίξετε, παρακαλώντας τον Θεό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να σκεπάζουν και τη ζωή μου κάτω από τις πτέρυγές τους».

Μπορεί ο Μητροπολίτης να προτιμά τις προσευχές αλλά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «…τα οποία δεν αναπαρήγαγαν αυτές τις αθλιότητες και αυτό δείχνει τον πολιτισμό και την ποιότητα που έχει ο τόπος μας».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ το εκκλησίασμα αναφώνησε «Άξιος, Άξιος»

Απορίας άξιον πάντως είναι, αν ο Μητροπολίτης Σύρου θεωρεί πως το θέμα «έχει κλείσει» εδώ…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter