Με ολίγη αυτοκριτική ο Λιβανός: Ειρωνεία που παρεξηγήθηκε η «εποποιία» – Πήρε απόσταση από Δούκα (Video)

Με ολίγη αυτοκριτική ο Λιβανός: Ειρωνεία που παρεξηγήθηκε η «εποποιία» – Πήρε απόσταση από Δούκα (Video)

Με ολίγη αυτοκριτική πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τον σάλο από τις δηλώσεις του Πέτρου Δούκα και του υπουργού Σπήλιου Λιβανού. Ο Σπ. Λιβανός πήρε απόσταση από τον Πέτρο Δούκα, παραδέχτηκε το λάθος του και αποχαιρέτησε το υπουργείο του μετά τον διάλογο που προκάλεσε την παραίτησή του αλλά και τη διαγραφή του δημάρχου Σπάρτης και πρώην υπουργού επί Καραμανλή, από τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, κατά την τελετή στο υπουργείο όπου από σήμερα αναλαμβάνει και επισήμως ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Σπ. Λιβανός επιχείρησε ένα είδος αυτοκριτικής για τη λέξη «εποποιία» που επιστράτευσε, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν δείγμα θαυμασμού για τα λεγόμενα του Πέτρου Δούκα αλλά ειρωνεία, που δεν ήταν αρκετά σαφής.

«Όταν κατάλαβα τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, αμέσως και χωρίς δισταγμό, από το συμβούλιο υπουργών στο Στρασβούργο όπου βρισκόμουν, με αξιοπρέπεια, έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεσή του πρωθυπουργού γιατί αυτή είναι η αντίληψή μου για την πολιτική, ακριβώς επειδή αυτό επιτάσσουν οι αρχές και οι αξίες μου, αυτές δηλαδή για τις οποίες βρίσκομαι στην πολιτική», ανέφερε.

Αναλυτικά η δήλωσή του για το επίμαχο ζήτημα:

Ανταποκρίθηκα στο επίμονο αίτημα του δημάρχου Σπάρτης για μία άλλη ολιγόλεπτη συνάντηση. Όταν άρχισε να λέει αυτά τα απίστευτα πράγματα που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά τα οποία εγώ πιστεύω αλλά καμία σχέση δεν έχουν και με όσα συνέβησαν πραγματικά το 2007, ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση όπως νομίζω άλλωστε ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση και όσοι ήταν μαζί μου. Εκεί, ένιωσα και νιώσαμε μία αμηχανία και έκρινα ότι έπρεπε να υπερκεράσω τα τραγικά αυτά λεχθέντα με ένα ειρωνικό σχόλιο και όσο πιο γρήγορα μπορούσα να φύγουμε με τους συνεργάτες μου και να μεταβούμε στη συνέλευση των αγροτών.

Χρησιμοποίησα τη λέξη «εποποιία» με τον προφανή ιδιαίτερα για όσους με γνωρίζουν και ξέρουν πώς εκφράζομαι, τρόπο. Αποδείχτηκε ότι η ειρωνεία αυτή όχι μόνο δεν επαρκούσε αλλά αντιθέτως παρεξηγήθηκε εντελώς. Χρειαζόταν πιο απόλυτη και πιο καταδικαστική αντιμετώπιση. Προφανώς, έκανα λάθος. Αποδέχομαι αυτή την κριτική και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όταν κατάλαβα τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, αμέσως και χωρίς δισταγμό, από το συμβούλιο υπουργών στο Στρασβούργο όπου βρισκόμουν, με αξιοπρέπεια, έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεσή του πρωθυπουργού γιατί αυτή είναι η αντίληψή μου για την πολιτική, ακριβώς επειδή αυτό επιτάσσουν οι αρχές και οι αξίες μου, αυτές δηλαδή για τις οποίες βρίσκομαι στην πολιτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter