Με ομπρέλα για το φτύσιμο

Με ομπρέλα για το φτύσιμο

Οποιος είναι λίγο μέσα στα πράγματα ξέρει ότι ο Βρούτσης είναι άνθρωπος του προέδρου. Αρα ξέρει ότι ο Κυριάκος ήξερε. Ενέκρινε. Μην πούμε και καθοδηγούσε.

Εφαγε το ξύλο της αρκούδας, κατά το κοινώς λεγόμενο. Από τους επιστήμονες, την αντιπολίτευση, την κοινωνία της καραντίνας, το «άγριο» διαδίκτυο. Πρώτα για τα «ελικικού» και τα υπόλοιπα σαβαρακατρανέμια του προγράμματος επιμόρφωσης των επιστημόνων. Και ύστερα για τα πιο πρόσφατα, τις δουλίτσες εκατομμυρίων με τους κολλητούς των κολλητών, τους συγγενείς των μετακλητών και τους μετακλητούς των κολλητών. Παρτούζα με τα όλα της. Μέχρι που ο Ανέγγιχτος του Μαξίμου είδε ότι η γλίτσα άρχισε να αγγίζει την εικόνα του, με σάλιο πανάκριβο φιλοτεχνημένη, και του κάθισε τη συντροφική σφαλιάρα. Σιγά μην καθόταν να του χαλάσει ο αδέξιος υπουργός τη σαλιάρα. Κι έτσι πάει καλιά του το πρόγραμμα επιμόρφωσης, πάνε τα εκατομμύρια των πλατφορμιστών του κόμματος, πάει κι ο έρμος ο Βρούτσης.

Πάει; Πουθενά δεν πάει. Το παπόρι απ’ την παρέα βούλιαξε, αλλά ο Βρούτσης πρόλαβε να σαλτάρει στη γνωστή σωσίβια λέμβο. Στην ίδια που σάλταραν όλοι όταν τους τσάκωσαν κοντά στο μέλι ή με το δάχτυλο στο βαρέλι: στην πολιτική αθλιότητα και υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ! Ετσι ακριβώς το είπε κι αυτός. Μόνο που δεν μας είπε ότι θα τους πάει αίμα τους σκευωρούς, όπως ο πολιτικός του μπαμπάς, ο Σαμαράς. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που ο Βρούτσης «λοιμώχθη» με τα «σκοιλ» στην τσέπη. Και μ’ ένα σακί λεφτά –δικά μας, παρεμπιπτόντως– στην πλάτη, που ήταν έτοιμος να μοιράσει σε φίλους και φίλους φίλων. Και μ’ έναν σκασμό ψέματα που πιπιλούσε για μέρες, αλλά δεν είχε πρόβλημα να τα φτύσει μόλις έπεσε η σφαλιάρα. Εντάξει, έγιναν κάποια λαθάκια, είπαμε κάποιες μαλακίες, αλλά αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα άνθιζε η κόκκινη μηλιά.

Κι έτσι ο υπουργός Εργασίας, που πάτησε την εργασία κάτω επί Σαμαρά και δεν πρόλαβε να την αποτελειώσει επί Μητσοτάκη, κέρδισε με το voucher του μια θέση στις δέλτους της ιστορίας. Της παρατάξεως τουλάχιστον, αν όχι της Κεραμέως. Ως παίκτης των εργασιακών, ρέκτης των επιμορφωτικών και δέκτης των πρωθυπουργικών. Των πρωθυπουργικών, ναι. Διότι όποιος είναι λίγο μέσα στα πράγματα ξέρει ότι ο Βρούτσης είναι άνθρωπος του προέδρου. Αρα ξέρει ότι ο Κυριάκος ήξερε. Ενέκρινε. Μην πούμε και καθοδηγούσε. Εκτός πια κι αν είναι τόσο μπουνταλάς ώστε να μπερδεύει τον εξωγήινο του Υμηττού με τον γήινο του ελικικού. Δεν είναι, ίσα ίσα που είναι γάτα σ’ αυτά τα μητσοτακέικα. Κι επειδή δεν είναι, έφαγε ο Βρούτσης τη ροχάλα, γλίτωσε όμως την κρεμάλα. Αλλη μια αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ εν ολίγοις έπεσε στο κενό.

Οπλισμένος του λοιπού με μια ομπρέλα για το φτύσιμο, ο Βρούτσης θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ως υπουργός στο μεταρρυθμιστικό έργο της σεπτής μας κυβέρνησης. Με τις υγείες μας!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter