Με όπλο το μελάνι ενάντια στα τανκς. Χούντα – Τύπος- Αντίσταση

Με όπλο το μελάνι ενάντια στα τανκς. Χούντα – Τύπος- Αντίσταση

Ένα βιβλίο που καταγράφει την άνιση μάχη των τανκς των δικτατόρων με το μελάνι των αντιστασιακών εντύπων. Άνιση εις βάρος των τεθωρακισμένων! Γιατί με τις λόγχες μπορείς να κάνεις τα πάντα. Εκτός από το να κάτσεις πάνω τους.

Οι επίορκοι συνταγματάρχες που κατέλυσαν τη δημοκρατία είχαν την δύναμη του πυρός. Όσοι αντιστάθηκαν είχαν τη δύναμη του φώτος. Είχαν το χαρτί, το μελάνι, το λινόλεουμ αρχικά, τον πολύγραφο και το χειροκίνητο τυπογραφείο κατόπιν. Είχαν τη δύναμη του λόγου. Του επιχειρήματος απέναντι στο “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Γιατί το μελάνι διεισδύει αθόρυβα, περνά ανεπαίσθητα κάτω από τις πόρτες των σπιτιών, μπαίνει αδιόρατα στα φοιτητικά αμφιθέατρα, δρα στη Συνείδηση των ανθρώπων πολύ αποτελεσματικότερα από ότι η προπαγάνδα των Γεωργαλάδων.

Σήμερα, 52 χρόνια μετά την ” εθνοσωτήριος επανάσταση” (τρομάρα της), δηλαδή δούμε στον αναγνώστη του DOCUMENTO, τον συλλέκτη, τον μελετητή έναν τόμο 112 σελίδων με πλουσιότατη γκάμα αντιδικτατορικών εντύπων. Ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης. Από την αντιδικτατορική Δεξιά, το εξεγερμένο κέντρο, την παραδοσιακή Αριστερά, που σήκωσε το κύριο βάρος, αλλά και την άκρα Αριστερά.

Παρουσιάζουμε πλήθος χειρογράφων, δακτυλογραφημένων, πολυγραφημένων, τυπωμένων υλικών, υψηλής ή χαμηλότερης αισθητικής. Εκπλήσσουν η ποικιλία, η εφευρετικότητα, η γεωγραφική καταγωγή των εντύπων από όλη την Ελλάδα και από τις πέντε ηπείρους.

Πληροφορίες

96 σελίδες

Τιμή 6€ + έξοδα αποστολής

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 6%

Για να το αποκτήσετε καλέστε στο 6985877206 και 6988608329 ή στείλτε email στο info@documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter