Με …παρέμβαση Βορίδη τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους

Με …παρέμβαση Βορίδη τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους

Ισχυρότατες πιέσεις ασκήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα κεντρικά της ΝΔ στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ προκειμένου να αλλάξουν τη στάση τους και να μπλοκάρουν την αναστολή της απεργίας των συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ στη συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ αμέσως μετά την πρωινή συνάντηση στο Μαξίμου των συνδικαλιστών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι εν λόγω πιέσεις ασκήθηκαν μέσω του τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ Μάκη Βορίδη, κατ’ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αμέσως μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκου Τράκα, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είχε πει ο κ. Τράκας η συνάντηση με τον πρωθυπουργό «έγινε σε πολύ καλό κλίμα», υπήρξαν «νέες προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν» και έγιναν σε βελτιώσεις στην τροπολογία».

Ερωτηθείς μάλιστα ο κ. Τράκας αν αποκαταστάθηκε το κλίμα με τον ΥΠΕΣ Π. Σκουρλέτη, είπε πως «σε έναν αγώνα δεν έχουμε τίποτα με κανέναν, κάναμε έναν αγώνα». Παράλληλα και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές αν και είχαν αποφύγει να πάρουν θέση για τη στάση που θα τηρήσουν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, οι περισσότεροι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.

Όλα τα παραπάνω ήταν αρκετά ώστε να κινητοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός του Μοσχάτου η παρέμβαση του οποίου ανάγκασε τον κ. Τράκα να δηλώσει αμέσως μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής ότι «οι βελτιωμένες προτάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Θα υπάρχουν χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων. Συνεχίζουμε μέχρι Πέμπτη οπότε και θα συνεδριάσουμε μετά το συλλαλητήριο. Δίνουμε τη μάχη για την υιοθέτηση της δικής μας πρότασης».

Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης με δήλωσή του στον Alpha σημείωσε ότι «με την ψήφο της παράταξης της ΝΔ τα σκουπίδια μένουν στους δρόμους χάριν ιδιωτικών συμφερόντων».    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter