Με PCR ή Rapid Test η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ

Με PCR ή Rapid Test η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ

Έως την 1η Ιανουαρίου 2023 αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους, οι υγειονομικοί που είχαν τεθεί σε αναστολή, ολοκληρώνοντας έτσι την κυβίστηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την απόφαση – βόμβα του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζομένους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ προτείνεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και 2 φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.

«Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία», είπε χθες ο Θάνος Πλεύρης προσθέτοντας ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ, σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό».

Ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έκανε λόγο για δικαίωση, προσθέτοντας ότι η επιστροφή των συναδέλφων του ήταν αναμενόμενη, καθώς ο Θάνος Πλεύρης «κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Είναι δικαίωση για την ΠΟΕΔΗΝ για τη μετριοπαθή στάση που έχει επιδείξει σε αυτό το μείζον ζήτημα. Ο μαζικός εμβολιασμός βοήθησε εν πολλοίς στη σημερινή καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Αυτό είναι μήνυμα προς όλους. Η τακτική της ΠΟΕΔΗΝ δικαιώθηκε».

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter