Με πλήρη σύνθεση ανοίγει στις 7 Σεπτεμβρίου τα σχολεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία, με πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα προστασίας, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το Υπουργείο  Παιδείας.

Η επαναλειτουργία των σχολείων θα προγραμματιστεί υπό πλήρη σύνθεση, με όλους τους μαθητές παρόντες, αλλά και αυξημένα μέτρα προστασίας που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα. 

Ο τρόπος της επιστροφής των μαθητών στα θρανία συζητήθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, των υφυπουργών Σοφίας Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Το επόμενο διάστημα, όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Επιτροπή, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολείων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, μετά την τηλεδιάσκεψη.

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως

«Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. 

Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.