Με ποιας εταιρείας ελικόπτερο επιστρέψατε από την Τήνο κ. πρωθυπουργέ;

Με ποιας εταιρείας ελικόπτερο επιστρέψατε από την Τήνο κ. πρωθυπουργέ;
Ελικόπτερο τύπου Airbus, όμοιο με αυτό που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πετάξει από την Τήνο στην Αθήνα

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η είδηση που «διοχετεύθηκε» από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ ήταν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -το πρόγραμμα του οποίου ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο- θα έφευγε για Σαββατοκύριακο (με αφορμή την άρση των μέτρων) στην Τήνο.

Και πράγματι όπως «μαθαίναμε» θα πήγαινε με πλοίο, όπως και έγινε και θα επέστρεφε την Κυριακή επίσης με πλοίο, όπως όμως δεν έγινε!

Και όλα αυτά για να δείξουν την απλότητα του πρωθυπουργού που χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς των κοινών θνητών.

Ωστόσο η επιστροφή με πλοίο την Κυριακή αναβλήθηκε και αντικαταστάθηκε από ιδιωτικό ελικόπτερο, τύπου airbus το οποίο και απογειώθηκε – όπως τελικά μάθαμε από αναγνώστες του Documento – περίπου στις 8 το πρωί της Δευτέρας με κατεύθυνση την Αθήνα.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιας εταιρείας ελικόπτερο πέταξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεδομένου ότι, σε μια άλλη τέτοια περίπτωση περίπου τρία χρόνια πριν από τα Χανιά στο Πόρτο Χέλι πέταξε με ελικόπτερο του εκδότη Κυριακού.

Το Documento έχει επίσημα υποβάλλει στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 15:00 της Τετάρτης ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Λίγο πριν από τις 20:00 έλαβε την παρακάτω απάντηση: «Ο πρωθυπουργός μετέβη στην Τήνο για ιδιωτική επίσκεψη με το πλοίο της γραμμής. Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του, μίσθωσε ελικόπτερο για την επιστροφή του στην Αθήνα».

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου δεν διευκρινίζει από ποια εταιρεία μισθώθηκε το ελικόπτερο και ποιος την πλήρωσε.

Το Documento επικοινώνησε με τις εταιρείες μισθώσεων ελικοπτέρων και καμία δεν επιβεβαιώνει το ταξίδι του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει απέναντι στους πολίτες να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη μίσθωση όπως και αυτόν που κατέβαλε το τίμημα καθώς το ταξίδι από τα Χανιά στο Πόρτο Χέλι είχε πραγματοποιηθεί με ελικόπτερο του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1.

Οι «λιτές διακοπές» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μπορεί εσείς να είστε σε ένα δυαράκι, ενδεχομένως με ένα μπαλκονάκι και να σκέφτεστε πώς θα τα βγάλετε πέρα με τα 534 ευρώ της αναστολής εργασίας, ή τα 600 του μισθού σας, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο για τους πορφυρογέννητους και ιδιαίτερα για τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Μπορεί να πάει στο πατρικό σπίτι στα Χανιά, να μείνει στο υπερπολυτελές σπίτι του στο Κολωνάκι, να πεταχτεί ως το σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι ή για πιο κοντά, στην Τήνο, στο σπίτι που έχτισε στην περιοχή -ιδιαίτερου φυσικού κάλλους- Άγιος Πέτρος.

Εκεί που- όπως λένε- ένα ενιαίο οικόπεδο αγοράστηκε από εταιρεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι όταν ήταν σε διάσταση και κόπηκε σε τρία κομμάτια. Άλλοι βέβαια λένε πως την αγοραπωλησία την έκανε ή μεσολάβησε ο ίδιος ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Το ένα το έχτισε ο Μητσοτάκης ή η Μαρέβα, θα σας γελάσουμε…  Το άλλο το πήρε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην μεγάλο κεφάλι της Siemens και του σκανδάλου που δεν το έχτισε, εξάλλου μάλλον δεν πρόλαβε αφού βρίσκεται φυγάς στη Γερμανία.

Φωτογραφίες πολλές από το σπίτι δεν θα δείτε. Και φυλάσσεται ιδιαίτερα όπως μάθαμε, και δύσκολα το πλησιάζεις.

Εκεί βρέθηκε για το τριήμερο που πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Πήγαν με το πλοίο της γραμμής και επέστρεψαν με πολιτικό ελικόπτερο το πρωί της Δευτέρας που απογειώθηκε από την Τήνο περίπου στις 8 το πρωί.

«Βλέποντας ένα ελικόπτερο σκεφτόμαστε το κακό γι αυτό πήγα. Γι αυτό από περιέργεια πήγα στο ελικοδρόμιο», μας λέει αναγνώστης του Documento που μας κατήγγειλε πως τον υποχρέωσαν να δώσει για έλεγχο το κινητό του στην ασφάλεια, μπας και είχε βγάλει φωτογραφίες από τον ανέμελο πρωθυπουργό.

«Το ξέρω πως δεν ήταν νόμιμο που μου το ζήτησαν», μας λέει για να συμπληρώσει πως προτίμησε να το δώσει για έλεγχο για να μην μπλέξει και τον κρατήσουν, λέγοντας πως το ύφος της ασφάλειας ήταν εκφοβιστικό.

Ο ίδιος μας λέει πως ήταν μαζί με τη σύζυγό του και φορούσε μάσκα. Με ένα καπελάκι και ένα τζιν.

Τον μετέφεραν στο ελικοδρόμιο δύο μεγάλα τζιπ με φιμέ τζάμια και ακολουθούσε ένα συμβατικό αυτοκίνητο με δύο ποδήλατα.
Μάθαμε πως αρέσκονται και οι δύο στην ποδηλατάδα στο νησί.

«Δεν είχα σκοπό να τον βγάλω φωτογραφία στο ελικοδρόμιο που τον αποχαιρέτησε ο Δήμαρχος του νησιού. Εκείνη τη στιγμή κοίταζα το κινητό γιατί μου είχε έρθει ένα μήνυμα. Αν ήθελα φωτογραφία θα την είχα βγάλει την Παρασκευή όταν ήταν σε ταβέρνα της πόλης, στον Ταρσανά», μας λέει.

Ο ίδιος μας διηγείται και ένα περιστατικό το οποίο όπως φαίνεται έγινε την ίδια ημέρα στην ταβέρνα.

Τον πλησίασε κάποιος κυνηγός για να του παραπονεθεί για την υποχρεωτική στείρωση που προβλέπει το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα. Στις διαμαρτυρίες του ο πρωθυπουργός φέρεται να απάντησε μάλλον αδιάφορα και υποβαθμίζοντας το θέμα, χωρίς να έχει επίγνωση του τι σημαίνει για εκείνους που έχουν σκυλιά:
«Μια μικρή χειρουργική επέμβαση είναι» φέρεται να απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς δεν «κόβουν κάτι από τα ζώα».

Ο ίδιος πάντως μας λέει πως όταν είναι στο νησί είναι προσιτός και απλός…

Έτσι πρέπει να είναι εξάλλου ένας ανέμελος πρωθυπουργός, αρκεί να μην υπάρχουν φωτογραφίες μη ελεγχόμενες… εκτός κι αν τον επευφημούν!

Εξάλλου το να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους που πάνε ως το πάρκο της γειτονιάς τους ή να τους σαπίζεις στο ξύλο στη Νέα Σμύρνη και εσύ να βρίσκεσαι σε διαρκείς πολυτελείς διακοπές, δεν το λες και το καλύτερο image!

Και πάντα το ερώτημα παραμένει προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: Με ποιας εταιρείας ελικόπτερο επέστρεψε από την Τήνο;

Διαβάστε επίσης: Οι στενές σχέσεις Κυριακού με Κυριάκο και Μαρέβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter