Με ποινή φυλάκισης 5 ετών απειλούνται οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

Με ποινή φυλάκισης 5 ετών απειλούνται οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

Δικαστική πηγή που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή αναφέρει ότι το τουρκικό δικαστήριο της Ανδριανούπολης απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών καθώς δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και θα μπορούσαν να διαφύγουν.

H πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους δικαστικούς, ανέφερε ότι υπάρχουν στέρεα στοιχεία ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα από τους υπόπτους το οποίο επιφέρει την ποινή των 5 ετών φυλάκισης. 

Κατατίθεται έφεση 

Το αίτημα αποφυλάκισής είχαν καταθέσει εκ νέου οι δικηγόροι του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη, για υπό όρους αποφυλάκισης τους.

Το τουρκικό δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου το αίτημα για αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι δυο Έλληνες αξιωματικοί .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι θα πρέπει να εξετασθεί περαιτέρω η υπόθεση και τα στοιχεία αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων θα υποβάλλουν αύριο έφεση επί της απόφασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας και τις δηλώσεις στήριξης από τους ευρωπαίους αξιωματούχους για το θέμα δεν υπήρξε καμία δέσμευση Ερντογάν για την υπόθεση των δυο στρατιωτικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter