Με ποιους άλλους συνομιλούσε ο Φουρθιώτης – Ένας προς έναν οι υπουργοί που διαφήμισε από την εκπομπή του

Με ποιους άλλους συνομιλούσε ο Φουρθιώτης – Ένας προς έναν οι υπουργοί που διαφήμισε από την εκπομπή του

Οι αποκαλύψεις του υπόδικου για σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων και δύο κακουργήματα, Μ. Φουρθιώτη για τις επαφές του με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, έχουν προκαλέσει βέρτιγκο στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έχει αφήσει πλήρως ακάλυπτο τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη.

Δείτε επίσης: Αν ο Φουρθιώτης είναι βούρκος, εσείς γιατί τον κάνατε πισίνα σας;

Όπως είναι γνωστό από το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Γεραπετρίτης είχε επικοινωνία με τον Μ. Φουρθιώτη, ενώ σε ένα μήνυμα το οποίο του έχει αποστείλει τον ευχαριστεί για την εκτίμηση και για την προβολή. Όμως ο κορυφαίος υπουργός και στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη δεν είναι το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που έχει διαφημίσει ο υπόδικος πρώην παρουσιαστής.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το «αφιέρωμα» για το οποίο έλεγε «ευχαριστώ» ο Γεραπετρίτης στον Φουρθιώτη (Video)

Η έρευνα του Documento που δημοσιοποιήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο αναφορικά με τις επιχειρηματικές και μη δραστηριότητες του κ. Φουρθιώτη, αφύπνισε τις δικαστικές Αρχές και οδήγησε στη διερεύνηση των υποθέσεων του παρουσιαστή και βέβαια στη σύλληψη και στην προφυλάκισή του. Από τότε μέχρι σήμερα όμως, η κυβέρνηση και  η Ν.Δ. δεν έχουν αντιδράσει ούτε τοποθετηθεί για τον αγαπημένο τους παρουσιαστή.

Μπορεί αυτές τις ώρες ο Γ. Γεραπετρίτης να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων λόγω των κλήσεων και του μηνύματος που έχει ανταλλάξει με τον Μ. Φουρθιώτη, φαίνεται όμως ότι δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει διαφημιστεί από την εκπομπή του υπόδικου παρουσιαστή.

Ο Μ. Φουρθιώτης έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με τουλάχιστον δέκα προβεβλημένους υπουργούς του Κ. Μητσοτάκη τους οποίους παρουσίαζε στην εκπομπή του περίπου ως Μεσσίες. Αν γι’ αυτή του τη δουλειά, λάμβανε ανταλλάγματα, παραμένει άγνωστο. Όσο όμως το Μέγαρο Μαξίμου σωπαίνει, τόσο τα ερωτήματα πληθαίνουν.

Η κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης

Λίγο πριν ο Μ. Φουρθιώτης συλληφθεί, μετά την έρευνα και τις αποκαλύψεις του Documento, είχε παρουσιάσει στην εκπομπή του βίντεο αφιέρωμα στην κυβέρνηση. Ενώ βρισκόμασταν εν μέσω της δίνης του κορονοϊού, η εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, αναφερόταν όπως φαίνεται από τα παρακάτω φωτογραφικά ντοκουμέντα στους «18 μήνες επιτυχίας για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όμως ήταν η άποψη του παρουσιαστή και της εκπομπής του για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα λοιπόν με άλλο «ρεπορτάζ» ο Κ. Μητσοτάκης, εκτός από πρωθυπουργός της χώρας, είναι και «γεννημένος ηγέτης»

Το τρίπτυχο της επιτυχίας του κ. Σκέρτσου

Εκτός από τον Γ. Γεραπετρίτη, ιδιαίτερα αγαπητός στον Μ. Φουρθιώτη ήταν όπως μαρτυρά άλλο «ρεπορτάζ» της εκπομπής του, και ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Σύμφωνα με βίντεο αφιέρωμα στον στενό συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σκέρτσος είναι «αποτελεσματικός, συνεπής και ηθικός». Κατά τον Μ. Φουρθιώτη αυτά τα τρία χαρακτηριστικά του υπουργού Επικρατείας, αποτελούν και το τρίπτυχο της επιτυχίας του.

Η ενδιαφέρουσα περίπτωση Χατζηδάκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του υπουργού Εργασίας. Ο κ. Φουρθιώτης, ο οποίος όπως φαίνεται έγινε αιτία ώστε να αποπεμφθεί ο Γ. Βρούτσης από το υπουργείο Εργασίας, μετά την αποκάλυψη της απόπειρας του παρουσιαστή να εισπράξει παρανόμως δημόσιο χρήμα μέσα από το πρόγραμμα «Συνεργασία», παρουσίασε βίντεο – αφιέρωμα στον Κ. Χατζηδάκη. Ο νέος υπουργός, κατά την εκπομπή «Αποκαλυπτικά», είναι «υπέρμαχος της αλήθειας, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας».

Ο άνθρωπος πίσω από κάθε επιτυχία

Εκ των σημαντικότερων υπουργών  της κυβέρνηση, ο κ. Χ. Σταϊκούρας, είδε επίσης το όνομά του να «λιβανίζεται» από το τρας παρουσιαστή. Σύμφωνα με τον Μ. Φουρθιώτη, ο υπουργός Οικονομικών είναι «ο άνθρωπος πίσω από κάθε επιτυχία της χώρας για οικονομική ανάκαμψη». «Επιτυχημένος και αποτελεσματικός» είναι σύμφωνα με τον παρουσιαστή και ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης.

Κι άλλος γεννημένος υπουργός

Κατά τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή, η κυβέρνηση εκτός από τον πρωθυπουργό ο οποίος γεννήθηκε ηγέτης όπως ήδη διαβάσατε, διαθέτει ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο γεννήθηκε υπουργός. Πρόκειται για τον υπουργό Εσωτερικών ή αλλιώς τον κατά Φουρθιώτη «γεννημένο υπουργό» Μ. Βορίδη, ο οποίος όπως θα δείτε στην εικόνα παρακάτω, κατάφερε να φτάσει από τις αίθουσες των δικαστηρίων στην κορυφή της πολιτικής επιτυχίας.

Το κατά Φουρθιώτη δίδυμο της ασφάλειας

Αν υπήρξε κάποιος υπουργός του Κ. Μητσοτάκη πλήρως αποτυχημένος, αυτός ήταν μετά βεβαιότητα ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Την εποχή ωστόσο που οι αστυνομικοί του κ. Χρυσοχοΐδη καταγγέλλονταν για υπέρμετρη χρήση βίας σε βάρος πολιτών, ο Μ. Φουρθιώτης είχε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη διαφορετική άποψη. Κατά την εκπομπή «Αποκαλυπτικά», όπως άλλωστε μαρτυρά και η εικόνα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, εκτός από σημαντικό έργο αποτελούσε μαζί με τον Λ. Οικονόμου το δίδυμο της ασφάλειας.

Η τεράστια επιτυχία του Β. Κικίλια

Απολύτως επιτυχημένος κατά τον Μ. Φουρθιώτη υπήρξε κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας και ο Β. Κικίλιας, ο οποίος όπως μαρτυρά το απόσπασμα από την εκπομπή του, βρέθηκε από τα μπασκετικά τερέν στο υπουργείο Υγείας, με τεράστια επιτυχία.

Είναι άγνωστο αν το σύστημα Μαξίμου συγκάλυπτε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εγκληματικές δραστηριότητες του παρουσιαστή. Είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι ο Μ. Φουρθιώτης τους εξυπηρετούσε. Οι αγιογραφίες σχεδόν για κάθε κυβερνητικό στέλεχος και τα βίντεο στα οποία ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ως γεννημένος ηγέτης, ο Βορίδης ως γεννημένος υπουργός, ο Σταϊκούρας ως ο άνθρωπος πίσω από κάθε επιτυχία της χώρας κ.ο.κ., το πιστοποιούν.

Αν δεν υπήρχε η δημοσιογραφική ομάδα του Documento, ο Φουρθιώτης θα συνέχιζε να πλέκει το εγκώμιο της κυβέρνησης και τα στελέχη του κ. Μητσοτάκη να παρελαύνουν από τον τηλεοπτικό βόθρο του. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Φουρθιώτης απολάμβανε γι’ αυτή τη του δουλειά ασυλίας. Και βέβαια αν εκτός του κ. Γεραπετρίτη και άλλα επιτελικά στελέχη του Κ. Μητσοτάκη, επικοινωνούσαν μαζί του, έστω για να τον ευχαριστήσουν επειδή τους προβάλλει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter