Με πολιορκητικό κριό την αυτοδιοίκηση, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει νέο πολιτικό άλμα

Με πολιορκητικό κριό την αυτοδιοίκηση, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει νέο πολιτικό άλμα

Αν και η ηγεσία της του ΠΑΣΟΚ πορεύεται από καιρό με ειλημμένη την απόφαση να μην δώσει χρίσματα σε μικρούς και μικρομεσαίους δήμους θεωρώντας ότι από τις τοπικές κοινωνίες μπορούν να ξεπηδούν πρόσωπα με ευρύτερη επιρροή και πιο ανοιχτό βιογραφικό ή ακόμα και προερχόμενων ακόμα από άλλους πολιτικούς χώρους, δεν ισχύει το ίδιο για πολυπληθείς δήμους σε αστικά κέντρα αλλά και για τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας.

H Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει την αλλαγή συσχετισμών και, ει δυνατόν, το «πρασίνισμα» του αυτοδιοικητικού χάρτη σε περιφέρειες , όπου είναι πιο πολιτικά τα επίδικα, αλλά και σε μεγάλους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού, με εμβληματικούς το Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Πατρέων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και τους μεγάλους δήμους στην Κρήτη. Ο στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη είναι να επιβεβαιωθεί στην Τοπική Διοίκηση και να ενισχυθεί η δυναμική του κόμματός του που καταγράφηκε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, έχει κάνει διερεύνηση δυνατοτήτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα για πρόσωπα που να ηγηθούν συνδυασμών στα μεγάλα αστικά κέντρα με τη σφραγίδα της Χαριλάου Τρικούπη, είτε στελεχών του ΠΑΣΟΚ είτε ΠΑΣΟΚογενών με ακτινοβολία και με πολιτική εμβέλεια που να αγκαλιάζει ευρύτερα ακροατήρια. Ηδη, συγκροτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ Επιτροπή για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, με συντονιστή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά πολλών ετών βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος έχει μεγάλη πείρα στα ζητήματα αυτοδιοίκησης μια και έχει διατελέσει Υπουργός Εσωτερικών (1994-1995) επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Ελλάδας (2001-2004) επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη. Η Επιτροπή που θα εξετάσει υποψηφιότητες για τις κάλπες σε δήμου και περιφέρειες έχει συγκροτηθεί κατά τα πρότυπα της Επιτροπής που είχε συσταθεί υπό τον Ευάγγελο Αργύρη για τις βουλευτικές εκλογές κάλπες.

Ο πρώην Υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης, θα συμβάλλει και σε ζητήματα πολιτικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετέχουν στελέχη με πολιτικό βάρος και εμπειρία, όπως ο Βαγγέλης Αργύρης, ο Μανώλης Όθωνας, ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος και άλλα στελέχη, όπως , με βάση αναφορές σε ιστοσελίδες με ειδίκευση στα αυτοδιοικητικά (Aftodioikisi.gr) ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά κ.ά. η Κρήτη έχει μπει στο μικροσκόπιο της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, που θέλει σε μεγάλους δήμους να αξιοποιήσει την εκλογική επίδοση που έφερε στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, όπως στις εκλογικές περιφέρειες Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης. Θετικά αποτιμά την περίπτωση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και “σάρωσε” στις περιφερειακές εκλογές του 2019 (τον υποστήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ). Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μεγάλους δήμους και στις Περιφέρειες να αναδείξει κυρίως νέα στελέχη με ακτινοβολία και ικανότητα συνθετικής προσέγγισης των ζητημάτων . Την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές συγκάλεσε το απόγευμα Τρίτης 4 Ιουλίου 2023 ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος .

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter