Με «προφορική εντολή» η λύση για το μπάχαλο στα σύνορα με τους Σέρβους τουρίστες

Με «προφορική εντολή» η λύση για το μπάχαλο στα σύνορα με τους Σέρβους τουρίστες

Η αποκάλυψη χθες μέσω των σερβικών Μέσων Ενημέρωσης πως η χώρα μας τα είχε κάνει μπάχαλο όσον αφορά την άρση των περιορισμών για τους Σέρβους πολίτες, οδήγησε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου να πάρει αποφάσεις για να μην συνεχιστεί ο τουριστικός διασυρμός της χώρας μας.

Χθες εκατοντάδες Σέρβοι πολίτες που είχαν κλείσει τις διακοπές τους στην Ελλάδα, προσπάθησαν να φτάσουν από τα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας και στη συνέχεια της Βουλγαρίας, ανεπιτυχώς!

Τι είχε γίνει

Αν και επισήμως στην Ελλάδα όλα ήταν καλά, σερβικοί ιστότοποι μετέδιδαν τις δηλώσεις του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς σύμφωνα με τον οποίο, άλλα έλεγε το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών και άλλα το υπουργείο Εσωτερικών. Με απλά λόγια, η Σερβία είχε εξαιρεθεί από το άνοιγμα των συνόρων, αν και της είχαν υποσχεθεί τα αντίθετα.

Αποτέλεσμα να επικρατήσει η άποψη του υπουργείου Εσωτερικών για μη είσοδο πολιτών εκτός Σένγκεν και έτσι οικογένειες με παιδιά να παγιδευτούν ουσιαστικά στα σύνορα.

Ο ίδιο ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς είχε έρθει σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και χθες δήλωνε ότι περίμενε αποφάσεις.

Σήμερα -όπως αναφέρεται- με προφορική εντολή μπορούν να περάσουν τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, οι Σέρβοι τουρίστες, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και το επίσημο έγγραφο.

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από την σερβική ιστοσελίδα blic.rs, η οποία επισημαίνει πως οι Σέρβοι τουρίστες έκαναν το πρώτο τους μπάνιο και έκαναν και τις πρώτες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα! 

Όπως αναφέρεται από το πρωί, στα σύνορα με την Τουρκία σχηματίζονται τεράστιες ουρές οχημάτων με τουρίστες που αναμένουν την είσοδό τους στη Βόρεια Ελλάδα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter