Ακάρ: «Συνοδεύει» με προκλήσεις την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου – Τι είπε για Καστελόριζο και Θράκη

Ακάρ: «Συνοδεύει» με προκλήσεις την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου – Τι είπε για Καστελόριζο και Θράκη

Η τουρκική πλευρά ετοιμάζεται να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, μέσω του απόπλου του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν» σήμερα Τρίτη από το λιμάνι του Τοσουντζού.

Την έξοδο του τέταρτου τουρκικού γεωτρύπανου συνοδεύει νέος γύρος προκλητικών δηλώσεων από τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ. Σε παρέμβασή του στην 13η διάσκεψη των πρέσβεων, ο Ακάρ μίλησε για «παρενόχληση των δικαιωμάτων της Τουρκίας από την ελληνική πλευρά», κατηγορώντας την Αθήνα ότι «ασχολείται συνεχώς με την Άγκυρα για να καλύψει τις αδυναμίες της».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να ανοίξει νέο δίαυλο συζητήσεων με την Τουρκία, συμπληρώνοντας ότι η πλευρά της Άγκυρας έχει δίκιο και «είναι δυνατή», τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει νέα κούρσα εξοπλισμών ενώ η Συνθήκη της Λωζάνης μιλά για αποστρατιωτικοποίηση.

Όσον αφορά το Καστελόριζο, ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι «υπάρχει ζήτημα, θέλουν (σ.σ οι Έλληνες) 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ΑΟΖ». Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΚΑΪ, ο Ακάρ αναφέρθηκε στην απόσταση του νησιού από την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι είναι μόνο 1.950 μέτρα και «οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί».

Από το «στόχαστρο» του Ακάρ δεν «ξέφυγε» η Θράκη, με τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας να ισχυρίζεται πως «η Ελλάδα συνεχίζει την αντιδημοκρατική πολιτική στη Θράκη», αναφέροντας πως «είναι Τούρκοι εκεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter