Με προπαγάνδα τα στομάχια δεν γεμίζουν!

Με προπαγάνδα τα στομάχια δεν γεμίζουν!

Τρεις μέρες να έμενε παραπάνω στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα γύριζε με 100 δισεκατομμύρια πίσω, όχι μόνον με 70!

Όσο κι αν το θέμα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό, η κυβερνητική ελαφρότητα που θεωρεί πως όλα λύνονται με την προπαγάνδα σε κάνει να θέλεις να αντιδράσεις ή με φωνές ή με γέλια. Ίσως και με τα δύο.

Λίγες βδομάδες πριν η χώρα θα επωφελείτο με 32 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τώρα, όσο πίεζαν οι σπαγκοραμμένοι του Βορρά το ποσό αυξανόταν και ο νεοφιλελεύθερος ηγέτης γύρισε με πολλά καλούδια πίσω… Ούτε το καρότσι της Λαϊκής δεν τα χώραγε! 

Μπορεί η Τουρκία στη συνέχεια να του χάλασε το πανηγύρι αλλά ήταν στημένο καλά το παιχνίδι της κυβερνητικής προπαγάνδας. Κυρ Στέφανε πες εβδομήντα, θα γράψουμε εβδομήντα και θα μεταδώσουν 70…

Και αυτό έκαναν πρωϊνιάτικα φιλοκυβερνητικά site και κανάλια που θυμούνται τη λίστα Πέτσα και ξερογλύφονται! 

Εννοείται βέβαια πως όλα αυτά είναι όχι απλά λόγια του αέρα, αλλά μπορεί και να τον διαβάζουν οι Ολλανδοί και οι Δανοί (και όχι μόνο) και να έχουν σκάσει στα γέλια.

Γιατί μυαλό δεν έβαλαν αυτοί που μας έβαλαν τη θηλιά των μνημονίων.

Στο όνομα της «αλληλεγγύης» για τον κορονοϊό για την καταστροφή της οικονομίας μας αλλά και την καταστροφή της κοινωνικής συνοχής με ανεργίες και λουκέτα, είναι ικανοί να πουλήσουν και ψυγείο στους Εσκιμώους.

Μην ξαφνιαστείτε αν στο τέλος πάρουμε και μερικές φρεγάτες επιπλέον… πάντα στο όνομα της κρίσης!

Υπολόγισε λιγότερα από τα μισά του «70», αφαίρεσε τα δανεικά, τις εγγυοδοτήσεις, τις αποπληρωμές των δανείων, τα τεράστια ελλείμματα του προϋπολογισμού που μας φέρνει η κρίση. Διαίρεσέ το με τον αριθμό των ετών και αν δεις δεκάρα να μπαίνει στο πορτοφόλι σου, θα πρόκειται για θαύμα!

Ξέχωρα πως κάτι για πράσινη ανάπτυξη και τέτοια σημαίνει πως θα πάει πολύ χρήμα σε «ευρωπαϊκά» βιομηχανικά προϊόντα, γιατί πράσινη ανάπτυξη είναι και οι ανεμογεννήτριες όπου δεν συμφωνούν και πολλοί… Κοινώς μας δανείζουν (κυρίως) για να αγοράσουμε προϊόντα τους! 

Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για την ψηφιακή ανάπτυξη… 

Τώρα όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις και την παρακολούθηση… χρόνια τα ξέρουμε και τα λέγανε τρόικα, θεσμοί, αξιολόγηση…

Τελικά δεν πρόκειται μόνον για φύκια που τα παρουσιάζουν ωσάν μεταξωτές κορδέλες αλλά (και μακάρι να βγούμε λάθος) για τη συνέχιση της τρόικας με άλλους τρόπους…

Εξάλλου αυτό ήταν και το νόημα του «Βάστα γερά Γερούν…»

Για μία ακόμη φορά ο Νότος φτωχαίνει για να στηρίζει τον Βορρά…

Τι τον έχουν το Μητσοτάκη στο Μαξίμου; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter