Με πυρσούς και πυροτεχνήματα έληξε η κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ (Video)

Με πυρσούς και πυροτεχνήματα έληξε η κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ (Video)
Φωτογραφία: Facebook.com/alerta

Με πυρσούς και πυροτεχνήματα αποχώρησαν έληξε το βράδυ της Παρασκευής η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από φοιτητές που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για πανεπιστημιακή αστυνομία.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν αποκλείσει τις τελευταίες ημέρες τις εισόδους, περιμετρικά από το campus του ΑΠΘ, ενώ συνεχίστηκε και η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην εγκατασταθεί πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ της χώρας και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές.

Σε ανακοίνωσή τους οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου διοίκησης αναφέρουν ότι αποχωρούν καθώς ολοκλήρωσαν τον στόχο τους, δηλαδή να κρατήσουν την Αστυνομία εκτός του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Η ανακοίνωση:

“Την Παρασκευή 16 Απριλίου αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαμε στην κατάληψη Πρυτανείας καθώς θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει. Αποτιμάμε ότι δώσαμε μια ηχηρή απάντηση στην πιθανή εισβολή των μπάτσων στις σχολές μας και γενικότερα στο χώρο του πανεπιστημίου, καταλαμβάνοντας τις σχολές μας και το κεντρικό διοικητικό κτήριο του ΑΠΘ (πρυτανεία). Η δυναμική μας παρουσία στα Πανεπιστήμια με εκδηλώσεις, συνελεύσεις και πολιτιστικές δράσεις επιβεβαιώνει την ετοιμότητα μας να απαντάμε στις απειλές και στα σχέδια του κράτους. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή μας στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολαβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ – ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ”

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter