Με πυξίδα την ακροδεξιά η Δεξιά του Μητσοτάκη

Με πυξίδα την ακροδεξιά η Δεξιά του Μητσοτάκη

Στον δημόσιο διάλογο τα στοιχεία που κυριαρχούν είναι οι απόψεις που κατατίθενται και η επιμονή, εμμονή ότι αυτό είναι το σωστό και φυσικά η μη αποδοχή από την άλλη πλευρά και η κατάληξη είναι να μην υπάρχει σύνθεση απόψεων όπως είναι και λογικό κατά μια άποψη.

Η αποδοχή των επιχειρημάτων και των θέσεων απαιτεί πολύ υψηλό επίπεδο ευθύνης και αντίληψης αλλά φυσικά όχι να είναι το άλλοθι για την διολίσθηση την ιδεολογική και τις πολιτικές θέσεις. Κάτι που έγινε στην περίπτωση της εμφάνισης της πανδημίας με την στήριξη της απόφασης της κυβέρνησης να θέσει την χώρα σε lock down.

Όλα αυτά τα θέτω γιατί αυτός ο διάλογος γίνεται μεταξύ των κομμάτων και για τα υπόλοιπα θέματα μείζονα η όχι.

Είναι πολύ λογικό λοιπόν να υπάρχει διαφωνία και άλλη αντίληψη για τις πολιτικές οι οποίες στο τέλος εφαρμόζονται και είτε που βρίσκουν το συλλογικό υποκείμενο δηλαδή την κοινωνία τον λαό δηλαδή ικανοποιημένο είτε αδικημένο και προδομένο. σχεδόν τρεις μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας φαίνεται σχεδόν βέβαια ότι αλλά εξάγγειλε ο πρωθυπουργός αλλά εφαρμόζονται στην πράξη και πολλές φορές γίνεται πολύ εμφανές ότι όλα αυτά τα μέτρα που θα στήριζαν την οικονομία ήταν λόγια και μόνο λόγια .

Από που να αρχίσουμε από το επίδομα εργαζόμενων την στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω δανείων άτοκων και με γρήγορη διαδικασία η το πιο χαρακτηριστικό από όλα τις πολλές δόσεις των επιχειρήσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις φορολογικές υποχρεώσεις .

Το μόνο που έμεινε είναι η κατάρτιση των εργαζόμενων και η διαφημιστική καμπάνια των ΜΜΕ και μάλλον έπιασε τόπο γιατί κανένα μέσο δεν αναφέρθηκε στα παραπάνω μόνο όταν εμφανίστηκε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ οι θιγόμενοι άρχισαν να εμφανίζονται όχι για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αλλά να σταματήσουν τον διάλογο και την αποκάλυψη αυτού του τεράστιου σκανδάλου.

Και εδώ ερχόμαστε πάλι στην αρχή μπορείς να συναινέσεις σε όλα αυτά μπορείς να κανείς μια έκπτωση στις βασικές αρχές σου και να πεις ότι εν μέσω πανδημίας να το καταπιείς αμάσητο όταν έχεις αφήσει μετά από τέσσερα χρόνια και ταμειακά αποθέματα αλλά και θεσμικό πλαίσιο τέτοιο που δίνει το δικαίωμα και το περιθώριο για πραγματική στήριξη και όχι για διαγγέλματα και χάντρες και καθρεφτάκια.

Πως λοιπόν να μην σκεφτόμαστε ότι τα είκοσι εκατομμύρια στα ΜΜΕ είχαν ένα σκοπό να μην ασχοληθούν με τα ψέματα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός εν μέσω καραντίνας και να δαιμονοποιήσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη άποψη ότι τώρα στηρίζουμε την οικονομία εργαζόμενους και μικρομεσαίους για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να λειτουργούν μετά το τέλος της πανδημίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την ίδια τακτική που ακολούθησε και σαν αντιπολίτευση εργαλειοποιεί κάθε τι που βλέπει μπροστά της για να αποφύγει την καταστροφική οικονομική πολιτική της που στο πυρήνα της έχει φτωχοποίηση μνημόνια και φυσικά κατασπατάληση και κακοδιαχείριση πάντα φυσικά εν κρυπτώ και με την στήριξη Ορισμένων ΜΜΕ που κάτι κερδίζουν και ποτέ δεν χάνουν.

Είναι η κλασική Δεξιά που πάντα λειτουργεί με την στήριξη της άκρα δεξιάς και του παρακράτους ποτέ δεν ξεχάσαμε ούτε την παρουσία των πολιτευτών και βουλευτών της στις συγκεντρώσεις για την συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία ούτε φυσικά τις απόψεις υπουργών της για την δικτατορία και τις λαϊκές εξεγέρσεις και κατακτήσεις.

Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτά είναι τα συστατικά της και τα υλικά που χρησιμοποιεί .

Δεν έχει καν κεντρώο πρόσημο γιατί είναι οι απόγονοι αυτών που ήθελαν τον βιολογικό και πολιτικό θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και ας σταματήσουν εκεί στο ΚΙΝΑΛ να υποκρίνονται και να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον οδήγησε στο δικαστήριο.

Αν έχουν ξεχάσει να τους θυμίσουμε ότι η τότε πρόεδρος του ενιαίου συνασπισμού που μεταγράφηκε πανηγυρικά και κάποιοι άλλοι αστέρες που βγάζανε χολή και έγιναν βουλευτές αργότερα.

Γιατί τα αναφέρω αυτά; Πρώτον γιατί ο Ανδρέας παρόλο που οδηγήθηκε σε ειδικό δικαστήριο σε μόλις δυο μήνες στις επόμενες εκλογές έκατσε στο ίδιο τραπέζι και στήριξε μια οικουμενική κυβέρνηση παρόλο που θα μπορούσε να μην το κάνει.

Έδειξε ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το κομματικό κάτι που έκανε και ο Τσίπρας όταν ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα κλεισίματος της χώρας και ανακοίνωνε παράλληλα ότι οι σκευωροί όπως τους ανέφερε θα λογοδοτήσουν.

Δεν γίνεται φυσικά σύγκριση των δυο ανδρών ο καθένας ανήκει σε άλλη χρονική στιγμή αλλά η Δεξιά του Μητσοτάκη έχει πάρει την σκυτάλη από τότε και με πυξίδα την άκρα δεξιά συνεχίζει.

Ο ελληνικός λαός τα βλέπει και σίγουρα θα δώσει την απάντηση του όταν πρέπει .

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου είναι μέλος της ΚΕΑ και της διευρυμένης νομαρχιακής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter