Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησε ο 35ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησε ο 35ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο. Στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, 51.000 δρομείς από 101 χώρες θα τρέξουν σε όλες τις αποστάσεις.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί, στο Μαραθώνα και οι αθλητές καλούνται να διασχίσουν 42,195 χιλιόμετρα και να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Από τους 51.000 δρομείς οι 18.500 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στον «Αυθεντικό» Μαραθώνιο.

Οι υπόλοιποι δρομείς θα μετέχουν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, τους Αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και τον απογευματινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

“Οι αγώνες μας εξήντλησαν τα όρια τους. Με τις σημερινές δομές δεν είναι δυνατό να υποδεχθούμε περισσότερους δρομείς. Είναι άδικο για τη διοργάνωση και για όλους μας. Θεωρούμε πως έχουμε κάνει αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε, αναδεικνύοντας τον αγώνα ως ένα μεγάλο γεγονός, αν θέλουμε όμως να συνεχίσει να αναπτύσσεται, τότε πρέπει η πολιτεία να αποφασίσει να εντάξει τον μαραθώνιο στις προτεραιότητες του. Απαιτούνται αλλαγές στην αφετηρία, προκειμένου να υποδεχθεί περισσότερους δρομείς, καθώς και πρόσθετες οδεύσεις.

Θέλω να ελπίζω πως η προσπάθεια θα βρει ανταπόκριση. Δικό μας χρέος ήταν να καταθέσουμε τις απαραίτητες μελέτες, τώρα πλέον είναι χρέος της πολιτείας να κάνει αυτά που πρέπει προκειμένου στο μαραθώνιο να συμμετάσχουν τα επόμενα χρόνια περισσότεροι από 30.000 δρομείς”. δήλωσε αναφορικά με τις συμμετοχές ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος.

Νικητής στα 10 χιλιόμετρα

O Χρήστος Καλίας είναι ο μεγάλος νικητής στα 10 χλμ. με χρόνο 30’49”. Δεύτερος ο Κύπριος αθλητής, Νίκος Φράγκου με χρόνο 31’38” και τρίτος ο Αχιλλέας Τζανετόπουλος με 31’40”.

Δείτε εδώ ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί λόγω του αγώνα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter