Με στόχο την αυτοπροστασία του ο Μητσοτάκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Με στόχο την αυτοπροστασία του ο Μητσοτάκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Το πρόγραμμα και η παρουσία του πρωθυπουργού στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν αποκαλυπτικά. Αττική, Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο -διά αντιπροσώπου- και βόρεια Ελλάδα. Έπειτα από έναν σύντομο κύκλο «στήριξης» βουλευτών και υπουργών σε υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας ανά την επικράτεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να στηρίξει προσωπικά περιφέρειες στις οποίες τρέμει τον δεύτερο γύρο και την ψήφο των πολιτών με κριτήριο και την δική του διακυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες που έχει ο διακηρυγμένος στόχος του «13 στα 13» στις περιφερειακές εκλογές, ειδικά μετά την καταστροφική διαχείριση των πρόσφατων κρίσεων, από τον Έβρο έως την Ρόδο. Την αγωνία και τον δραματικό τόνο που δίνουν οι μετρήσεις για τους γαλάζιους ομολόγησε ο ίδιος με τα όσα δήλωσε την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα, τόσο στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, όσο και για τη στήριξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Σας ζητώ -και ζητώ και από τα στελέχη της παράταξής μας- να αφήσουμε στην άκρη αυτή τη στιγμή τις όποιες πίκρες που αναπόφευκτα μπορεί να προκύπτουν μέσα από μία τετραετή δύσκολη διακυβέρνηση, να στηρίξουμε τον Κωνσταντίνο, να κερδίσουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πολιτικό στοίχημα το οποίο έχουμε βάλει και το οποίο πρέπει να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε μετά ενωμένοι στην επόμενη μέρα» είπε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη στην προσπάθειά του να στηρίξει τον απερχόμενο δήμαρχο, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε πει τα ίδια λόγια για τον υποψήφιο της Δ. Μακεδονίας.

«Αυτό το οποίο, λοιπόν, θέλω να σας πω, φίλες και φίλοι, είναι ότι στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη και του συνδυασμού του συντονίζονται και οι δικές μας κεντρικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Και γι’ αυτό θα επιμείνω πάρα πολύ και θα ζητήσω από όλα τα στελέχη μας, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να δώσουμε αυτό τον αγώνα μαζί, συντονισμένα, να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες αναπόφευκτα προκύπτουν πάντα» ήταν τα λόγια του για τον Γ. Κασαπίδη.

Ως γνωστόν, σε Θεσσαλονίκη και Δ. Μακεδονία, αλλά και στις προαναφερθείσες περιφέρειες, οι βασικοί αντίπαλοι των γαλάζιων υποψηφίων έρχονται από τα… σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, και τα πλήγματα που θα δεχθεί το κυβερνών κόμμα θα μεταφράζεται σε ευθεία αμφισβήτηση του ίδιου και της κυβέρνησής του.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που το Μοσχάτο δεν έδωσε επίσημα «χρίσματα» παρά μόνο στις περιφέρειες και στους δήμους της Αθήνας με τον Κώστα Μπακογιάννη, της Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και του Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη. Στην πλειονότητα των υπόλοιπων δήμων της χώρας, προφανώς και κατεβαίνουν «επίσημοι» υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, όμως η πανσπερμία γαλάζιων ανταρτών και αντιπάλων ανάγκασε το Μοσχάτο να «αφήσει την αυτοδιοίκηση στην ψήφο των πολιτών», παρότι στις αντίστοιχες εκλογές του 2019 είχε ανακοινώσει κανονικά υποψήφιους.

Μπορεί όλο το προηγούμενο διάστημα να χρησιμοποίησε την τοπική Αυτοδιοίκηση ως «ασπίδα» για τις κυβερνητικές αποτυχίες και την κρατική ανεπάρκεια απέναντι στις συνεχείς κρίσεις των πυρκαγιών και των πλημμύρων των τελευταίων μηνών, όμως τα κομματικά δύο μέτρα και σταθμά που κρατά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον εμποδίζουν σήμερα να δίνει την μάχη για να βαφτούν γαλάζιες κρίσιμες περιφέρειες και δήμοι, με στόχο να επεκτείνει την δική του εξουσία, ή τουλάχιστον να μην δεχθεί μεγάλα επικοινωνιακά πλήγματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter