Με σχέδιο για µια χώρα χωρίς µέλλον

Με σχέδιο για µια χώρα χωρίς µέλλον

Μαγειρεύουν επίδοµα για όσα πρωτάκια γυµνασίου γραφτούν σε αθλητικούς συλλόγους. Ποιος θυµάται τώρα τα δωρεάν προγράµµατα µαζικού αθλητισµού; ∆ιαφηµίζεται στα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση ενισχύει το πρόγραµµα σχολικών γευµάτων. Ποιος θυµάται ότι τα λοιδορούσε όταν ήταν στην αντιπολίτευση; Και στις δύο περιπτώσεις αρπάζει την ευκαιρία για ρουσφέτια και µπίζνες. Το µόνο σχέδιο που διαθέτει.

Οι αγρότες αργά αντιλήφθηκαν ότι η νέα ΚΑΠ που σχεδίασαν Ν∆ και ΕΕ παραχωρεί τα χωράφια τους σε «τσιφλικάδες» που θα βρουν φτηνά χέρια. Το κάνει δίνοντας στους «µεγάλους» την πίτα των επιδοτήσεων που κόβει από τους «µικρούς». Και µετά η κυβέρνηση της λίστας Πέτσα και των απευθείας αναθέσεων ψελλίζει δικαιολογίες για στενό δηµοσιονοµικό χώρο.

Οι καταναλωτές αργά κατάλαβαν τον πληθωρισµό της απληστίας και τα καρτέλ µε κέρδη δισεκατοµµυρίων.

Οι συνταξιούχοι αργά πήραν χαµπάρι την κοροϊδία και µετράνε ψίχουλα.

Οι ασθενείς αργά αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχουν υγεία και φάρµακα χωρίς το χέρι στην τσέπη. Εκεί που τους αρµέγει η εφορία µε φόρο σε κάθε συναλλαγή.

Οι νέοι αργά αντιλήφθηκαν ότι η µόρφωση έχει µπει στη φάκα του κέρδους και οι γεννηµένοι ψυκτικοί στα Περιστέρια θα πρέπει να πουλήσουν χωραφάκια για να διαβούν την πύλη πανεπιστηµίου.

Η χώρα βουλιάζει. Το βόρειο Αιγαίο είναι η δεύτερη από τον πάτο περιφέρεια στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ (41%) το 2022, ενώ η Αττική έχει διπλάσιο (90%)· αντίθετα η «φτωχή» Ιρλανδία έχει δύο περιφέρειες στις τρεις κορυφαίες (νότια 286%, ανατολική και κεντρική 247%). Σε λαϊκές γειτονιές κλείνουν σιγά σιγά σχολεία καθώς δεν έχουν αρκετούς µαθητές. Οικογένειες µεταναστεύουν ή αδυνατούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους. Και η κυβέρνηση µπαζώνει το µέλλον των νέων µε 41%, όπως το σκηνικό του εγκλήµατος στα Τέµπη και στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter