Με συλλήψεις δημοσιογράφων και ακτιβιστών αντιδρούν οι μουλάδες του Ιράν στη γνωστοποίηση του θανάτου της Μαχσά Αμινί

Με συλλήψεις δημοσιογράφων και ακτιβιστών αντιδρούν οι μουλάδες του Ιράν στη γνωστοποίηση του θανάτου της Μαχσά Αμινί

Σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας Shargh στο Telegram, συνελήφθη η δημοσιογράφος που γνωστοποίησε τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Η Νιλουφάρ Χαμεντί, η δημοσιογράφος της Shargh, που μετέβη στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση η Μαχσά Αμινί, συνελήφθη από τις αρχές του Ιράν.

Την ίδια τύχη φαίνεται να έχει και η φωτορεπόρτερ Γιαλντά Μοαϊερί, η οποία συνελήφθη επίσης αυτή την εβδομάδα ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις στην Τεχεράνη. Την είδηση ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

Η Guardian, γνωστοποιώντας την είδηση απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση όλων των δημοσιογράφων που έχουν συλληφθεί επειδή κάλυψαν αυτή την υπόθεση.

Σύμφωνα με την γνωστή εφημερίδα που καταγγέλλει τις κατασταλτικές πρακτικές της κυβέρνησης του Ιραν, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας γνωστός ακτιβιστής, ο Μαζίντ Ταβακολί.

Ένα άλλο μαχητικό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, ο Χοσεΐν Ροναγί, κατάφερε από την πλευρά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς που ήρθαν να τον συλλάβουν στο σπίτι του ενώ έδινε συνέντευξη στο κανάλι Iran International που έχει έδρα το Λονδίνο, έκανε γνωστό αυτό το τελευταίο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter