Με συνάντηση με Φλαμπουράρη ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των συνταξιούχων

Με συνάντηση με Φλαμπουράρη ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των συνταξιούχων

Στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ για πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση των συνταξιούχων οι οποίοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια με πορεία έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου 8μελής αντιπροσωπία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στον οποίο έθεσαν το πάγιο αίτημά τους να κανονιστεί άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνταξιούχοι ζητούν: 

* Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι για φάρμακα, γιατρούς και νοσοκομεία. 

* Επαναφορά του ΕΚΑΣ για όλους. 

* Καμιά περικοπή σε συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. 

* Απόδοση μερίσματος και εφάπαξ σε όσους τα δικαιούνται. 

 * Κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ.

Η οκταμελής επιτροπή των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, τρεις κλούβες της αστυνομίας είχαν στηθεί στην Ηρώδου Αττικού, εμποδίζοντας τους συνταξιούχους να συνεχίσουν την πορεία τους προς το Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι περίμεναν και έπειτα από λίγη ώρα οι κλούβες απομακρύνθηκαν και τους επέτρεψαν να προχωρήσουν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε πως οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα τους «απορρίπτοντας τα ψίχουλα που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός και διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί».

Υπογράμμισε δε πως συνταξιούχοι διεκδικούν άμεσα και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων να καταβληθεί η 13η και 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους, ενώ ανέφερε τα αιτήματα τους που είναι τα εξής: «Η κατώτερη σύνταξη να ανέλθει στα 600 ευρώ. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ, Τάσος Γεωργιάδης, κάλεσε σε μαζική συγκέντρωση και έκανε λόγο για την αποκατάσταση της περιουσίας των Ταμείων από τη ζημιά που υπέστησαν με την «ανακεφαλοποίηση» όλων των ασφαλιστικών ταμείων.






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter