Με τη βία επιβάλει τα κλειστά κέντρα η ΝΔ

Με τη βία επιβάλει τα κλειστά κέντρα η ΝΔ

Τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών στα νησιά του Βορείου δείχνουν τόσο το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο και το μέγεθος των προεκλογικών της ψεμάτων σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Από την αρχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση της τότε αντιπολίτευσης ήταν ανελέητη κατά των αρμόδιων υπουργών και του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πλήρη αποτυχία στη διαχείριση του προβλήματος που όπως υποστήριζε οφειλόταν σε ιδεοληπτικές εμμονές. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως λύση πρότεινε μετ’ επιτάσεως την αποσυμφόρηση των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου καθώς όπως υποστήριζε δεν είναι αυτά «πάρκινγκ ψυχών».

Σήμερα υποτασσόμενη στην ακροδεξιά πολιτική του Σαμαρά, του Βορίδη και του Γεωργιάδη ανέκρουσε πρύμνα. Κατασκευάζει κλειστά κέντρα, δηλαδή στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε πέντε νησιά, σκέπτεται να «αξιοποιήσει» ακατοίκητα ξερονήσια, δηλαδή να δημιουργήσει νέα μακρονήσια, στέλνει δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ να επιβάλλουν στις τοπικές κοινωνίες με τη βία την επίταξη της περιουσίας της.

Στις τοπικές κοινωνίες που προεκλογικά είχε φλομώσει στις ψεύτικες υποσχέσεις για να υφαρπάσει την ψήφο τους. Λέγοντας ακόμα και σήμερα ψέματα, χρησιμοποιεί την επιδημία του κορονοϊού εκφοβίζοντας τους πολίτες, προσπαθώντας να τους πείσει για την αναγκαιότητα των κλειστών κέντρων.

Χωρίς ανθρωπισμό όχι μόνο απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που την ψήφισαν και τώρα αντιδρούν στις ερήμην τους αποφάσεις της καταλύει κάθε έννοια δικαίου και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δυστυχώς με τα χονδροειδή προεκλογικά της ψέματα και τις σημερινές αποφάσεις της δεν καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνη γίνεται για το δημοκρατικό πολίτευμα.

Καθώς με το κλίμα που έχει δημιουργήσει κατά των μεταναστών και προσφύγων στρέφει μεγάλο μέρος αυτών που την ψήφισαν προς την ακροδεξιά.

Όσο είναι ακόμη καιρός πρέπει να αποσυμφορήσει τα νησιά, να μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα και να τους διαμοιράσει σε όλους τους νομούς.

Δεν είναι δυνατόν παραδείγματος χάρη να επιβάλει ο Σαμαράς και άλλοι κομματικοί παράγοντες της Πελοποννήσου απειλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον αποκλεισμό των περιοχών τους από την εγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων.

Αν θέλει να φτιάξει ένα ουσιαστικό επιτελικό κράτος και δεν είναι και αυτό μία ψεύτικη υπόσχεση πρέπει άμεσα να αλλάξει πολιτική. Γιατί αψηφώντας όσους τον εκβιάζουν, αποσυμφορώντας τα νησιά και δείχνοντας ως φιλελεύθερος που υποστηρίζει ότι είναι, κάποιον ανθρωπισμό θα προσφέρει έστω και την τελευταία στιγμή στην εδραίωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Και δεν θα στρέψει τους πολίτες προς την ακροδεξιά κάτι για το οποίο πρέπει να αγωνιστούν και τα άλλα δημοκρατικά κόμματα .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter