Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκαν οι… άριστοι πλαστογράφοι

Με τη γίδα  στην πλάτη  πιάστηκαν  οι… άριστοι  πλαστογράφοι

«Άριστοι» για τη Νέα Δημοκρατία, με την οποία πολιτεύονται, «κερδοσκόποι με σταθερή ροπή στο έγκλημα» για την αστυνομία που τους συνέλαβε επ’ αυτοφώρω και τον εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη.

Ο λόγος για τον πρώην αντιδήμαρχο του Δήμου Μεσολογγίου και νυν πρόεδρο του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δημήτρη Μπουσμπουρέλη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου και προϊστάμενο του Τμήματος Αδειών Διαμονής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μεσολογγίου Αγαθάγγελο Κότσαλο.

Και οι δύο είναι σήμερα κατηγορούμενοι ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε πλαστογραφίες, ψευδείς βεβαιώσεις, δωροδοκίες, νοθεύσεις εγγράφων κ.ά.», η οποία είχε απλώσει το δίκτυό της σε έξι πόλεις της χώρας. Παράλληλα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, ετοιμαζόταν να επεκταθεί και σε άλλες καθώς, όπως αναγράφεται σχετικά, «θησαύριζε εκδίδοντας παράνομες άδειες διαμονής σε αλλοδαπούς».

Επειτα από τεράστια επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ το κύκλωμα «ξεδοντιάστηκε» με τη σύλληψη 23 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους είναι εφτά δικηγόροι και πέντε υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών έκδοσης αδειών διαμονής.

Εμπλεκόμενοι είναι άλλοι έξι που δεν συνελήφθησαν γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου καθώς είχαν διακόψει τη συμμετοχή τους. Στην ομάδα των έξι (κατηγορούνται για αδικήματα όπως παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος) φιγουράρουν επίσης ένας δικηγόρος Διδυμότειχου, ο προϊστάμενος ενός ακόμη τμήματος Αδειών Διαμονής και ένας προϊστάμενος ΔΟΥ Αθηνών. Τέλος, ακόμη εφτά άτομα που δεν ταυτοποιήθηκαν βαρύνονται με μεμονωμένα αδικήματα που δεν σχετίζονται με την οργάνωση…

Την υπόθεση αποκάλυψε πρώτο το documentonews.gr, ενώ σήμερα το Documento φέρνει στο φως στοιχεία της μεγάλης δικογραφίας και το περιεχόμενο μηνυμάτων και τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων.

Σε μια από αυτές ο ένας από τους δύο αρχηγούς της οργάνωσης (και οι δύο δηλώνουν άνεργοι) αναφέρει στον συνομιλητή του μέχρι και το όνομα του πρώην υπουργού της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ισχυριζόμενος ότι ένα από τα δικηγορικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται στην Αθήνα είναι του «πολιτικού Χρήστου Μαρκογιαννάκη».

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο της δικογραφίας, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του μας τόνισε κατηγορηματικά: «Δεν έχω δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, δεν γνωρίζω το πρόσωπο που με αναφέρει στις συνομιλίες, ούτε καν έχω ακούσει το όνομά του».

Επ’ αυτοφώρω

Η επιχείρηση των αντρών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ εξελίχθηκε παράλληλα σε έξι πόλεις της χώρας τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης 27 Ιουνίου.

Οι δύο «άριστοι» τοπικοί παράγοντες συνελήφθησαν πρώτοι. Τους… τσίμπησαν επί το έργον έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μεσολογγίου.

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, ο Δημ. Μπουσμπουρέλης μαζί με τον Π.Ν., που φέρεται ως ένας από τους δύο αρχηγούς του κυκλώματος, είχαν επιχειρήσει να καταθέσουν στον Αγαθάγγελο Κότσαλο, προϊστάμενο του Τμήματος Αδειών Διαμονής, και σε υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας (σύζυγο κατηγορουμένου) φακέλους με πλαστά δικαιολογητικά αλλοδαπών. Για τη συγκεκριμένη «δουλειά» ο Π.Ν. είχε εισπράξει 1.200 ευρώ από κάθε αλλοδαπό.

Η έρευνα επεκτάθηκε, από κοινού με την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, και σε Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα και Αλεξανδρούπολη, όπου σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατασχέθηκε πληθώρα φακέλων.

Η αντίστροφη μέτρηση

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν περιήλθαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών που δίνονταν σε αλλοδαπούς για να τα καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εκδώσουν γνήσια πιστοποιητικά, όπως διαβατήρια και άδειες παραμονής. Ξεκίνησαν παρακολουθήσεις και άνοιξαν τηλέφωνα.

Οι δράστες, ανάμεσα στους οποίους ήταν υπάλληλοι των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που φέρονται να χρηματίζονταν για να νομιμοποιούν τα πλαστά πιστοποιητικά ώστε να χορηγούνται οι άδειες διαμονής, είχαν αναπτύξει και δίκτυο συνεργατών που τους έφερναν σε επαφή με τους παράνομους αλλοδαπούς.

Η ιεραρχία

Το δίκτυο που δρούσε σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Τρίκαλα και επιχειρούσε να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στην Αρτα και την Πρέβεζα, είχε όλα τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης. Δηλαδή διαρκή δράση και κανόνες σχετικής ιεραρχίας…

Στην κεφαλή, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, υπήρχε δυαρχία, με συμπρωταγωνιστές τον Γ.Κ. και τον Ν.Π. οι οποίοι εμφανίζονται ως άνεργοι. Ως στενός συνεργάτης του Ν.Π. φέρεται μια γυναίκα, η Β.Ε.

Τα μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, είχαν διακριτούς ρόλους. Δηλαδή, άλλοι εντόπιζαν τους αλλοδαπούς, άλλοι κατάρτιζαν τους φακέλους με τα πλαστά δικαιολογητικά, οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι φέρονται να προέβαιναν σε έλεγχο των φακέλων, τους οποίους στη συνέχεια κατέθεταν στις αρμόδιες υπηρεσίες (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις), ενώ οι υπάλληλοι στις συγκεκριμένες υπηρεσίες εξέδιδαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή των αλλοδαπών στην χώρα. Προκειμένου να εκδοθούν οι παράνομες άδειες, τα αρχηγικά μέλη με τη βοήθεια συνεργών έβρισκαν παράνομους αλλοδαπούς που διέμεναν στην περιοχή της Αττικής, από τους οποίους έπαιρναν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να τους «βοηθήσουν» να συγκεντρώσουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι δήθεν έχουν συνεχή επταετή διαμονή στη χώρα καθώς και να βεβαιώνουν τη μόνιμη διαμονή τους σε πόλεις της επαρχίας ώστε στη συνέχεια να μπορούν να καταθέσουν εκεί τα δικαιολογητικά τους.

Τα πλαστά έγγραφα

Στη συνέχεια κάποια… σαΐνια μέλη του κυκλώματος πλαστογραφούσαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, τα οποία ήταν:

Ιατρικές βεβαιώσεις (επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, ιατρικά περιστατικά), έγγραφα από εταιρείες μεταφοράς χρημάτων (MoneyGram, Western Union, Intel Express), λογαριασμοί από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Wind, Cosmote), ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις (περί φιλοξενίας αλλοδαπών, εφοδιασμένες με γνήσιο υπογραφής δικηγόρου της οργάνωσης), πλαστά μισθωτήρια συμβόλαια κατοικίας, εμβάσματα λογαριασμών τραπεζών που έχουν κλείσει ή έχουν συγχωνευτεί (Probank, Εμπορική) και πλαστές αποδείξεις αγορών από γνωστά πολυκαταστήματα (Κωτσόβολος, Πλαίσιο κ.λπ.).

Πλαστογραφούσαν και οι δικηγόροι

Οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι μάλιστα πολλές φορές φέρεται να συμμετείχαν στη συμπλήρωση των φακέλων καταρτίζοντας και οι ίδιοι πλαστά έγγραφα ή ψευδείς βεβαιώσεις για τη δικαιολόγηση ετών παραμονής ή για τη βεβαίωση του τόπου διαμονής.

Σε κάποιες από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τη διεκπεραίωση των φακέλων με τα πλαστά έγγραφα φέρεται να αναλάμβαναν οι ίδιοι οι προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οταν ολοκληρωνόταν η «δουλειά», κατατίθεντο δηλαδή οι φάκελοι και εκδίδονταν οι αντίστοιχες κάρτες, οι παράνομοι αλλοδαποί πλήρωναν τους δύο φερόμενους ως αρχηγούς Π.Κ. και Κ.Γ. ή τη Β.Ε. Αυτοί με τη σειρά τους, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, έδιναν στους λοιπούς συνεργάτες, δικηγόρους κ.ά. το μερίδιό τους ανάλογα με την… εργασία που είχε εισφέρει ο καθένας.

Οι ίδιοι οι αλλοδαποί, τους οποίους είχαν συνοδεύσει σε κάποια από τις επαρχιακές πόλεις όπου υποτίθεται ότι ζούσαν, επέστρεφαν στην Αθήνα, πάντα συνοδεία των Π.Κ., Κ.Γ. ή Β.Ε.

Οι ταρίφες

Μόνο για την κατάθεση του κάθε φακέλου η ταρίφα κυμαινόταν από 650-800 ευρώ, ενώ όταν εκδιδόταν η σχετική άδεια διαμονής η αμοιβή ξεκινούσε από 1.000 ευρώ και έφτανε στα 1.500. Επισημαίνεται ότι από τα 23 ονόματα των εμπλεκομένων αναφέρουμε μόνο τα δύο που ανήκουν σε πρόσωπα του δημόσιου βίου. Καθίσταται επίσης προφανές ότι οι αναφερόμενοι κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας και όλα τελικά θα κριθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Εμπλέκουν και τον Μαρκογιαννάκη στις συνομιλίες τους

Διάλογοι και τα γραπτά μηνύματα από τη δικογραφία

Ο Π.Ν. αποστέλλει και δύο γραπτά μηνύματα στα οποία αναφέρει το όνομα αλλοδαπού και τα λοιπά στοιχεία του και ζητά «χαρτί για το 2010, 2011, 2012. Πρόβλημα στο πόδι ή άσθμα».

«Οι τιμές θα ανέβουν»

Την 1η Μαΐου ο Γ.Κ. συνομιλεί με άγνωστο άντρα:

Αγνωστος: Πόσο πάει όλο αυτό; Για να καταθέσει μαζί με το συμβόλαιο.

Γ.Κ.: Εξίμισι κατοστάρικα συν το παράβολο. Και το πενηντάρικο στη διαδρομή που πάμε.

Άγνωστος: Δηλαδή αυτό πάει 700; Παράβολο πόσο έχει;

Γ.Κ.: 320.

Αγνωστος: Αρα πήγε χιλιάρικο αυτό.

Γ.Κ.: Και την άλλη εβδομάδα θα αλλάξουν οι τιμές. Θα ανέβουν προς τα πάνω…

Άγνωστος: Που;

Γ.Κ.: Παντού…

Αγνωστος: Οχι Αθήνα.

Γ.Κ. : Οχι Αθήνα, Δεν μ’ ενδιαφέρει εμένα Αθήνα… Επειδή αλλάζουν οι νόμοι, επειδή γίνομαι πιο δυνατός. Επειδή μου εγκριθήκαν τρεις κάρτες. Επειδή βρήκα κι άλλα κονέ, με πιο καλά χαρτιά ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ, μέσα από τα ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΓΙΟΥΝΙΟΝ και από τράπεζες. Πρώτη του μηνός σήμερα, δόξα τω Θεώ, πήγαν όλα πολύ καλά.

«Μη βάζεις το ίδιο όνομα συνέχεια αποδοχή»

Στις 28 Μαΐου 2018 συνομιλεί και πάλι ο Γ.Κ., αυτήν τη φορά με τον Ε.Σ.

Ε.Σ.: Ελα Γ.

Γ.Κ.: Πες στον λογιστή σου, αυτόν που σου κάνει τα συμβόλαια στη Λάρισα, ότι είναι πολύ μαλάκας.

Ε.Σ.: Γιατί;

Γ.Κ.: Γιατί τα συμβόλαια που κάνει ο Ι. και πάει στη Λάρισα είναι με ακριβώς το ίδιο όνομα.

«Μεγάλο δικηγορικό γραφείο»

Στις 29 Μαΐου 2018 και πάλι ο Ν.Π συνομιλεί με τον Π.Π.

Ν.Π: Ελα, ο Ν. είμαι που μιλήσαμε πριν. Λοιπόν άκου τι ήθελα. Εγώ έχω που συνεργάζομαι με ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα τέλος πάντων, δεν είμαι δικηγόρος.

Π.Π.: Με ποιο;

Ν.Π.: Με τον Χρήστο. Ντάξει επειδή είναι πολιτικός άσ’το από το τηλέφωνο.

Π.Π.: Δε ζήτησα το τηλέφωνο, το όνομά του ζήτησα.

Ν.Π.: Toν ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ.

Π.Π.: Μάλιστα

Ν.Π.: Το γραφείο του ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ. Εντάξει;

Π.Π.: Ναι.

Ν.Π.: Και θέλουμε να καταθέτουμε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος για εξαιρετικούς λόγους.

Π.Π.: Μάλιστα.

Ν.Π.: Και εκεί που μιλούσα με τον Γ., γιατί συνεργάζομαι με τον Γ. τον Μ. από τη Βόνιτσα, και ανέφερε το όνομά σου και μιλήσαμε αν μπορούμε να κάνουμε κάποια συνεργασία.

Π.Π.: Υπάρχουν κάποιες υποθέσεις για την Αρτα δηλαδή έτοιμες;

Ν.Π.: Οχι. Απλώς κοίταξε να δεις, εγώ καταθέτω σε τρεις πόλεις συνήθως ή μου δίνουνε βεβαιώσεις οι ίδιοι που συνεργάζομαι ότι κάποιος τους φιλοξενεί είτε κάνουμε κάποιο συμβόλαιο μέσω ΚΕΠΥΟ το οποίο είναι αληθοφανές, δεν είναι αληθινό, όσο αφορά τον ιδιοκτήτη.

«Μόνο λεφτά θες»

Γ.Κ.: Ναι ρε μαλάκα θα σου δώσω γιατί μόνο λεφτά θέλεις γαμώ την πουτάνα μου.

Χ.: Αν είναι μόνο λεφτά, δουλειά δε γίνεται, ε;

Γ.Κ.: Ενα χαρτί από ΚΟΣΜΟΤΕ το έχουμε βγάλει οχτώ φορές. Ιδια διεύθυνση, ίδιο λογαριασμό, μόνο όνομα αλλάζουμε.

«Γράψε ότι έχει καρκίνο»

Στις 6 Ιουνίου 2018 άγνωστος άνδρας καλεί τον Χ.

Αγνωστος 1: Να σε ρωτήσω και για τη γυναίκα πότε θα το γράψουμε το 18;

Χ.: Τι; Ναι 18 τώρα.

Αγνωστος 1: Για τη γυναίκα.

Χ.: Για τη γυναίκα είναι πριν δύο μέρες ε; Πριν έναν μήνα δύο μήνες.

Αγνωστος 1: Πριν έναν μήνα για το 18 για τη γυναίκα εντάξει. Ντάξει δηλαδή να γράψουμε 19, 15/3 το 18;

Χ: Ναι, κάτι τέτοιο να είναι νωρίτερα, είναι τώρα 13 στον Μάρτιο. Κάν’ το.

Αγνωστος 1: Και τι πρόβλημα να βάλουμε;

Χ.: Ε το πρόβλημα είναι τώρα να το γράψεις εσύ ότι έχει καρκίνο στο στήθος, στο αίμα…

Αγνωστος 1: Α, ότι έχει καρκίνο στο στήθος ή στο αίμα ή ότι τέτοια πράγματα. Ντάξει, καλώς.

«Μη βάζουμε προβληματικά χαρτιά»

Ν.Π.: Ε να μη βάζουμε προβληματικά χαρτιά, ας λείπουνε κάτι, θα κάνουμε αίτηση θεραπείας, θα το φτιάξουμε διαφορετικά μετά, μη βάζουμε κάτι προβληματικό μέσα.

Γ.Κ.: Ν. το ενενήντα εννιά της εκατό είναι… ξέρεις, τι να λέμε τώρα, μαλακίες.

Ν.Π.: Τότε που βρήκε εκείνο το μαϊμού τηλέφωνο, έρχονται άλλοι δύο μια γυναίκα τώρα εδώ πάνε φουλαριστοί.

Γ.Κ.: Για πες.

Ν.Π.: Δεν θέλει να είναι ενδιάμεσα χρόνια προβληματικά, δηλαδή να έχουν χτυπητά μαϊμού χαρτιά.

Γ.Κ. Το πιο ανώδυνο από αυτά είναι Western Union και Money Gram που έχει όλος ο κόσμος.

Ν.Π.: Αυτοί που πάμε τι έχουν οι περισσότεροι;

Γ.Κ.: Ε Western Union και Money Gram και τράπεζες.

Ν.Π.: Τα αρχικά χαρτιά να ’ναι καλά.

Γ.Κ.: Το δεκατρία, το δεκατέσσερα, το δεκαπέντε, το δεκαέξι συνήθως είναι Western Union, είναι κανάς Κωτσόβολος, κανά Πλαίσιο, είναι εισιτήρια λεωφορείου εδώ, ε είναι τα…

Ν.Π.: Όχι, έχουμε πάει και μερικούς που είχανε κάρτες και τέτοια, δεν έχουμε πάει όλο τέτοια.

Γ.Κ.: Και η κοπέλα η μαύρη είχε άσυλο δεκατέσσερα, δεκαπέντε, δεκαέξι, δεκαεπτά που πάμε η μαυρούλα.

Ν.Π.: Ναι, η άλλη τι; Του Αλβανού τι του ’χεις φτιάξει;

Γ.Κ.: Του Αλβανού του έχω φτιάξει δύο τράπεζες, ένα χαρτί δικό μας, ένα μισθωτήριο και δύο Πλαίσια, ένα Πλαίσιο και ένα Vodafone.

Ν.Π.: Το Vodafone δεν είναι αυτό, να έχουνε κυκλοφορήσει πολύ δηλαδή τώρα που θα ’ρθει (ακατάληπτη λέξη).

Γ.Κ.: Και ο… το άλλο που πάμε το, τον Αιγύπτιο ε δεκαέξι, δεκαεπτά, δεκαοχτώ, έχει κάνει κοντά σαράντα πενήντα χαρτιά δικά του αυτός, αυτό, Νίκο, αφού πάμε μιλητά εκεί και κάνουμε τέτοιο…

Ν.Π.: Δεν θέλει να μην κολλήσουν στην επιτροπή, δεν είναι το θέμα το μιλητό… φοβάται μη δημιουργηθεί κανένα θέμα στην επιτροπή και χάνουνε, αυτό είναι το πρόβλημα το μεγάλο.

Γ.Κ.: Ε εντάξει, όλα αυτά θα τα προσέξουμε, όσο μπορούμε.

Και δήμαρχος;

Γ.Κ.: …δεν εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, το καταλαβαίνεις αυτό; Οταν λείπει ο δήμαρχος δεν εμπιστεύεται ο προϊστάμενος ή ο δικηγόρος να κάνει δουλειά, όταν λείπει ο δικηγόρος δεν εμπιστεύεται τον προϊστάμενο… Δεν μπορείς να φανταστείς.

Ε.Β.: Φοβούνται να μη φάει ο ένας τα λεφτά του αλλουνού, χα, χα, χα…

Γ.Κ.: Θα τα πάρουν από τις κάρτες μαζεμένα. Οχι από τις καταθέσεις μόνο, γιατί τέσσερα άτομα μαζί με την κοπέλα που τους παίρνει, παίρνουν από τέσσερα κατοστάρικα, από ένα κατοστάρι.

Την 1η Ιουνίου 2018 ο Μπουσμπουρέλης καλεί τον Μ.Γ.

Μπουσμπουρέλης: Θέλω να μου πεις ένα όνομα. Από Κανδύλα. Για να κάνω εγώ μια δήλωση αλλαγής κατοικίας… Σε κάτι αλλοδαπούς.

Μ.Γ.: Ναι, ναι.

Μπουσμπουρέλης: Για πες μου ένα όνομα που να ξέρουμε ότι θα πάει και θα το πάρει και θα μας…

Μ.Γ.: Τι θα πάει και θα το πάρει μωρέ;

Μπουσμπουρέλης: Ρε παιδί μου, για κάποιους εδώ.

Στην αρχή στο Μεσολόγγι, έτσι; Είχα κάποιες κατοικίες οι οποίες δεν αντιστοιχούν. Και θέλω να βάλω μια, για να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση ότι μετακόμισαν από εκεί και πήγαν εκεί. Για να τους πάει η ειδοποίηση, ρε συ.

Μ.Γ.: Αφού ρε η ειδοποίηση πάει στο ταχυδρομείο και τις παίρνω εγώ ρε.

Μπουσμπουρέλης: Αρα τι λέω εγώ Κανδύλα λοιπόν;

Μ.Γ.: Για ποιο πρόσωπο μιλάμε, παιδί μου; Για πες μου το όνομα.

Μπουσμπουρέλης: Κάποια που δεν είχες δώσει εσύ από την αρχή βεβαιώσεις. Που είχαν δώσει αλλού.

Τέλειωσαν οι… καλοί φάκελοι

Μπουσμπουρέλης: …τα χαρτιά είναι προβληματικά και δεν θα μπορέσουμε μετά την επιτροπή. Ετσι; Να ξεπεράσουμε προβλήματα. Οι καλοί φάκελοι τελειώσανε;

Ν.Π.: Κάνουμε αγώνα για να βρούμε.

Ν.Π.: …στο 75% και πάνω είμαστε καλά.

Μπουσμπουρέλης: Από κάθε φάκελο; Ή στο 75% των φακέλων;

Ν.Π.: …μερικοί φάκελοι είναι τέλειοι. Αλλά όλοι είναι από 75 και πάνω.

Μπουσμπουρέλης: Αρα ότι μεταξύ μας επειδή ότι όταν θα κατουρήσεις στη θάλασσα θα το βρεις στο αλάτι, άκουσέ με, ξέρεις ότι είναι προβληματικό, πλαστό δηλαδή έτσι, προβληματικό, μην το βάζεις μέσα. Χίλιες φορές να μην υπάρχει το έγγραφο παρά να υπάρχει. Το να θεραπεύσεις την έλλειψη γίνεται.

…Θα δούμε τι θα κάνουμε και πως θα ξεπεραστεί. Κατάλαβες;

…λοιπόν μια φόρμουλα υπάρχει. Μια φόρμουλα, ό,τι είναι προβληματικό μην το βάζεις μέσα για να ’χει ο άνθρωπος περιθώριο κίνησης. Ελιγμό.

Ν.Π.: Κοίταξε Μεταξύ μας μιλάμε. Επειδή ησύχασα ότι θα το κάνει η γυναίκα, μπορεί να το…

Μπουσμπουρέλης: Δηλαδή για να σ’ το πω τώρα διαδικαστικά επειδή ξέρουμε και κάποια γράμματα. Η γενεσιουργός αιτία, δηλαδή το αφετηριακό έγγραφο να είναι εντάξει και να μην έχει άλλα μέσα, δεν πειράζει, θα δούμε πώς θα το θεραπεύσουμε.

Ν.Π.: Εντάξει… και μετέφερε ότι μπορούμε απ’ αυτά που έχουμε κάνει άλλα 300. Εγώ έχω κανονίσει να παίρνω από 1.300.

Μπουσμπουρέλης: Ακουσέ με λίγο. Από κοντά αυτά για λόγους ευνόητους.

Ν.Π.: Οχι, όχι, μη μιλάμε.

«Θα βγάλουμε μεροκάματο…»

14 Ιουνίου 2018 Κότσαλος καλεί Μπουσμπουρέλη

Μπουσμπουρέλης: …Είμαι έξω από τα δικαστήρια… όλα εντάξει, τους τα εξήγησε η Σ. και δεν έχουμε θέμα κανένα. Ηδη είναι κάτω τρεις νοματαίοι, μια γυναίκα και δύο άντρες.

Κότσαλος: Ναι.

Μπουσμπουρέλης: Ετσι; Οπότε θα βγάλουμε μεροκάματο σήμερα.

Από το 00.23 μέχρι το 03.12 της κλήσης ακολουθεί ιδιωτική συνομιλία.

Μπουσμπουρέλης: Πάω, τώρα μπήκα στο αμάξι, πάω να πάρω αυτά τα θηρία να πάρουμε και τα λεφτά. Θα ’σαι αύριο κάτω, ρε μαλάκα;

Κότσαλος: Θα ’ρθω μωρέ, εντάξει.

Μπουσμπουρέλης: Να τα δώσω ψιχ…

Κότσαλος: Οχι, τίποτα, κάνε μια κουβέντα μόνο.

Μπουσμπουρέλης: Πες μου.

Κότσαλος: Με τον άλλονα.

Μπουσμπουρέλης: Ναι

Κότσαλος: Και πες του είναι καμένοι ρε, πες του.

Μπουσμπουρέλης: Ναι ρε μαλάκα.

Κότσαλος: Ασ’ το λίγο, πες του μετά τις 20 Αυγούστου θα μετράει μόνο η εφταετία, δε θα μετράνε οι δεσμοί.

Μπουσμπουρέλης: Μπράβο, οπότε μην τα καις.

Κότσαλος: Μην τα καίτε.

Μπουσμπουρέλης: Θα του πω.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter