Με τη στήριξη του ΑΚΕΛ η υποψηφιότητα Μαλά

Με τη στήριξη του ΑΚΕΛ η υποψηφιότητα Μαλά

Στόχος, η επανένωση της χώρας, δηλώνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Στάυρος Μαλάς

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου εξήγγειλε σήμερα ο Σταύρος Μαλάς, έχοντας τη στήριξη του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας, ενώπιον υποστηρικτών της υποψηφιότητας του, ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι στοχεύει σε μια νέα, προοδευτική διακυβέρνηση, «μακριά από φθαρμένες συνταγές, ακρότητες, επικίνδυνα πειράματα και ακροβατισμούς».

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησής του στο μόνο πράγμα στο οποίο υπήρξε σταθερός, ήταν η αναξιοπιστία του.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ανέφερε ότι στόχος θα πρέπει να είναι η επανένωση της χώρας, στο πλαίσιο λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και χαρακτήρισε αναγκαίο να αξιοποιηθεί το πλαίσιο των προτάσεων Γκουτέρες, ως επίσης και η ιδιότητα της Κύπρου ως του κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Μαλάς είπε ότι πρώτιστο μέλημα της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι η διαχείριση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της κρίσης και η δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη.

Εξήγγειλε, επίσης, την πρόθεση του να δημιουργήσει ανεξάρτητο ινστιτούτο παιδείας με αρμοδιότητα να καταρτίζει τα ωρολόγια προγράμματα και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ στις δηλώσεις του Σταύρου Μαλά, κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητου με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση ανέφερε ότι ο κ. Μαλάς προέβη σε παντελώς ατεκμηρίωτη κριτική.  «Φαίνεται πως διέλαθαν της προσοχής του κ. Μαλά τα επιτεύγματα της κυπριακής κοινωνίας τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια» ανέφερε ο εκπρόσωπος. 

«Με τις θυσίες του απλού κόσμου και το ολοκληρωμένο πλάνο της Κυβέρνησης έχουμε καταφέρει να ανατρέψουμε τα εφιαλτικά δεδομένα που κληροδότησε στην Κύπρο η διακυβέρνηση Χριστόφια, της οποίας ο κ. Μαλάς ήταν στέλεχος», ανέφερε η ανακοίνωση του εκπροσώπου. Πρόσθεσε ότι σήμερα έχει δημιουργηθεί προοπτική, αφού η κυπριακή οικονομία προχωρεί σταθερά προς την ανάπτυξη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται, επίσης, στην εφαρμογή φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού προγράμματος σε όλους τους τομείς, ενώ επισημαίνει ότι μέσα από τις τριμερείς συνεργασίες, η Κυβέρνηση πέτυχε την αναβάθμιση της διεθνούς υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει, σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, αναπόφευκτα επηρέασε και τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού. 

«Πετύχαμε να αναδείξουμε τη σημασία του κεφαλαίου της ασφάλειας, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι η λύση του Κυπριακού περνά μέσα από την κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεων, των όποιων παρεμβατικών δικαιωμάτων, καθώς και μέσα από την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων», ανέφερε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Απάντηση στις κατηγορίες του κ. Μαλά για αναξιοπιστία του προέδρου Αναστασιάδη και στις αναφορές του στο Κυπριακό έδωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου.

«Μιλά για αξιοπιστία ο υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και την έσυρε σε μνημόνια,» ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο δείγμα αξιοπιστίας στην κυπριακή πολιτική ιστορία είναι αυτό της προεδρίας Αναστασιάδη που παρέλαβε μια χώρα σε χρεοστάσιο, η οποία διασυρόταν ανά το παγκόσμιο και θυσίαζε του πολίτες της, και την αποκατέστησε και την έστησε στα πόδια της ξανά.

Επίσης ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι το “πλαίσιο Γκουτέρες” είναι αποτέλεσμα της πολιτικής και των ενεργειών του Προέδρου Αναστασιάδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter