Με τη βούλα του Αρείου Πάγου εκτός φυλακής ο μεσίτης που καταδικάστηκε για τον θάνατό του Ζακ Κωστόπουλου

Με τη βούλα του Αρείου Πάγου εκτός φυλακής ο μεσίτης που καταδικάστηκε για τον θάνατό του Ζακ Κωστόπουλου

Οριστικά εκτός φυλακής θα μείνει ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλο, αφού ο Άρειος Πάγος απέρριψε τη αναίρεση που άσκησε τον Ιανουάριο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση αποφυλάκισής του.

Πρωτόδικα ο Αθ. Χορταριάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης τον Μάιο του 2022, ωστόσο αποφυλακίστηκε μόλις δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθεί η ανάρτηση της δικηγόρου της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυς Παπαρρούσου:

«Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τη αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη Χορταριά που κακοποίησε μέχρι θανάτου τον Ζαχαρία Κωστόπουλο.

Ο τελευταίος είχε τιμωρηθεί με ποινή δεκαετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή.

Η αναστολή του χορηγήθηκε από ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο που συνεδρίασε στις 4/7/22, δύο μήνες μετά την απαγγελία της πρωτόδικης απόφασης.

Επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης.

Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή.

Είθε το κριτήριο που εισήγαγε η απόφαση αυτή να εφαρμοζόταν και στα δικαστήρια που κρίνουν τις αναστολές εκτελέσεως ποινών των φτωχών, των ασθενών και των πολιτικών κρατουμένων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter