Με τη βούλα του Μαξίμου οι εκβιασμοί Γεωργιάδη-Αυγενάκη στους ψηφοφόρους

Με τη βούλα του Μαξίμου οι εκβιασμοί Γεωργιάδη-Αυγενάκη στους ψηφοφόρους

Στην πιο απόλυτη επιβεβαίωση της έγκρισης του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ωμό εκβιασμό των ψηφοφόρων που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες ο Άδωνης Γεωργιάδης στο Χαλάνδρι και ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Θεσσαλία προχώρησε ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος, ο οποίος πάσχισε να προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στις απειλές των δύο υπουργών προς όφελος των εκλεκτών της Νέας Δημοκρατίας.

Στην κάλυψη των υπουργών Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τις δηλώσεις των δύο τις προηγούμενες ημέρες με τις οποίες προχώρησαν στον ανοιχτό εκβιασμό των ψηφοφόρων για να χειραγωγήσουν την ψήφο της δεύτερης Κυριακής.

Μάλιστα, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη δημοσιογράφων, πολιτών και κομμάτων, δεν δίστασε να πει εισαγωγικά πως πρέπει «να τα βάλουμε σε μια σειρά γιατί νομίζω ότι υπάρχει μία πλήρης παρανόηση», υποστηρίζοντας πως ουδέποτε οι δύο υπουργοί είπαν πως «δεν θα δοθούν ΕΣΠΑ, ούτε είπε ο κ. Αυγενάκης ότι δεν θα δοθούν αποζημιώσεις».

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το όργιο χυδαιότητας του Άδωνη Γεωργιάδη κατά του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, παρότι ο τελευταίος απάντησε με στοιχεία για τα έργα και την απορροφητικότητα του δήμου στα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο Π. Μαρινάκης επέμεινε στη ρητορική του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε ότι δεν θα πάρει ένας δήμος οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο. Είπε ότι όταν υπάρχει σε έναν δήμο ένας άνθρωπος που ανήκει στην άκρα αριστερά και δεν αποδέχεται κάποιες βασικές αρχές, όπως είναι η οικονομική εξέλιξη, η απορρόφηση κονδυλίων, η ανάπτυξη η οικονομική, είναι προβληματικό. Από εκεί και πέρα οι πολίτες θα επιλέξουν» συνέχισε στη γραμμή της συκοφαντίας και του κενού αντιπολιτευτικού λόγου κατά των πολιτικών αντιπάλων των γαλάζιων.

Αναφορικά δε με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τα όσα είπε για «το αποτέλεσμα της κάλπης, (είναι) άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε το «πρωτοφανές φυσικό φαινόμενο» που χτύπησε τη Θεσσαλία, για να υποστηρίξει πως μόνο ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας Κ. Αγοραστός μπορεί να το αντιμετωπίσει.

«Έχουμε μία περίπτωση ενός ανθρώπου που ανήκει στον δικό μας πολιτικό χώρο, με κάποια συγκεκριμένα έργα τα οποία έγιναν, προφανώς πρέπει να γίνουν και άλλα» ανέφερε για τον απερχόμενο γαλάζιο περιφερειάρχη, επιδιδόμενος σε μία ακόμα επίθεση, αυτή τη φορά κατά του Δημήτρη Κουρέτα, χαρακτηρίζοντάς τον «έναν άνθρωπο που στηρίζεται από πολιτικές δυνάμεις που όταν είχαν τη δυνατότητα ούτε καν το 112 δεν σκέφτηκαν να προχωρήσουν». Πρόσθεσε δε για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, πως «είχαν μία Πολιτική Προστασία η οποία ήταν μία ημιδιαλυμμένη γενική γραμματεία. Και ναι λοιπόν, δίνουμε πολιτικά χαρακτηριστικά σε αυτή τη μάχη».

Στηρίζοντας και επεκτείνοντας τον εκβιασμό των ψηφοφόρων, ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου κατέληξε πως «κάναμε τρία βήματα, πρέπει να κάνουμε άλλα πέντε; Πρέπει να κάνουμε άλλα πέντε. Το ερώτημα είναι να γκρεμίσουμε αυτά που έχουμε κάνει και να κάνουμε και δέκα βήματα πίσω με μια πολιτική επιλογή αυτών οι οποίοι ξέρουν μόνο να πετροβολούν, να λιθοβολούν πολιτικά εννοώ, ή να προχωρήσουμε παρακάτω».

Σε άλλο σημείο, και πάλι για τη Θεσσαλία, υπογράμμισε πως «είναι δεδομένο ότι για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές, εμείς θεωρούμε ότι είναι σημαντικό και στην τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι άνθρωποι που συμμερίζονται την ίδια λογική με εμάς. Για τα μεγάλα έργα που πρέπει να προχωρήσουν», προσθέτοντας υποκριτικά πως αυτό «δεν σημαίνει όμως ότι θα δοθούν ή δεν θα δοθούν οι αποζημιώσεις, ή θα δοθούν με μεγαλύτερη ή μικρότερη ταχύτητα αναλόγως με ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Όχι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter