Με Τίμερμαν και εκδήλωση για τον Ανδρέα το συνέδριο ΚΙΝΑΛ

Με Τίμερμαν και εκδήλωση για τον Ανδρέα το συνέδριο ΚΙΝΑΛ

Με την παρουσία του υποψηφίου των Ευρωσοσιαλιστών (PES) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμαν, καθώς και με μία εορταστική εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, θα κορυφωθούν οι εργασίες του δεύτερου συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου στο ΣΕΦ, με κεντρικό σύνθημα «Ξανά μπροστά ή περιπέτειες».

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, θα εκφωνήσουν ομιλίες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, αλλά και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο επίσης πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η Φώφη Γεννηματά θα περιγράψει το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογικών μαχών για το ΚΙΝΑΛ, εξαπολύοντας επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της ΝΔ, ενώ οι Παπανδρέου και Βενιζέλος αναμένεται να δώσουν το στίγμα των ενδεχόμενων μετεκλογικών συνεργασιών (σ.σ. ο πρώτος, αν όχι προς τα αριστερά, σίγουρα όχι προς τα δεξιά – για τον δεύτερο πάλι… παίζεται!), παρότι η επικεφαλής της παράταξης δεν θα πάρει θέση.

Το Σάββατο, επίσης, μετά τις ομιλίες και των συνέδρων, θα γίνουν οι ψηφοφορίες για το καταστατικό, την πολιτική εισήγηση και τα όποια ψηφίσματα προταθούν. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχαν και υπάρχουν σκέψεις πολλών συνέδρων και ορισμένων στελεχών για επιστροφή στον ήλιο αλλά και στο όνομα «ΠΑΣΟΚ», ότι η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της, αναμένεται να κλείσει οριστικά το θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι η παράταξη δεν μπορεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορεί και μόνο με το ΠΑΣΟΚ…

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας 251μελούς Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η οποία, τις επόμενες ημέρες, θα εκλέξει τον γραμματέα της – αναμένεται να επανεκλεγεί ο Μανώλης Χριστοδουλάκης – και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Μαντολινάτας Ελλάδας, καθώς και τους χαιρετισμούς της Φώφης Γεννηματά και του Φρανς Τίμερμαν, υποψηφίου του PES για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια, θα προβληθεί ταινία για τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό αφιέρωμα, με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τη συμμετοχή των Ηλία Ανδριόπουλου και Μανώλη Μητσιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter