Με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη η δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού. Ο Π. Φιλιππίδης δεν έδωσε το παρόν στη δικαστική αίθουσα λόγω ασθένειας, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσαν τρεις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα ραδιοφωνική παραγωγός, η οποία, όπως ανέφερε, ήταν ζευγάρι με τον κατηγορούμενο για πέντε χρόνια, όταν εκείνος ήταν φοιτητής στο θέατρο Τέχνης και όπως είπε δεν σταμάτησαν ποτέ να είναι φίλοι και έκανε λόγο για «έναν άνθρωπο με συγκρότηση, ένα χαρακτήρα ευαίσθητο, με ενσυναίσθηση».

Η ίδια περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν  «πάρα πολύ τρυφερό και δοτικό άνθρωπο» που «δεν ήταν επιθετικός, ούτε καν νευρικός».

«Εγώ γνώρισα ένα νέο παιδί, φοιτητή στο θέατρο τέχνης. Είχε μεγάλο πάθος για κάθε τι, εμένα που δεν είμαι ηθοποιός μου μετέδιδε τη μαγεία του θεάτρου. Μου έκανε εντύπωση αυτό το ταλέντο, αυτή η σπίθα. Όταν είδα τις καταγγελίες αισθάνθηκα τεράστιο σοκ. Είμαι υπέρ του metoo, είμαι υπέρ των καταγγελιών. Θα έπρεπε όλη η κοινωνία να είναι έτσι και να μην είναι απλώς ένα κίνημα.  Δέχομαι ότι αν τώρα μπορεί κάποιος να μιλήσει, ας μιλήσει. Το σέβομαι. Αλλά αν το πεις επιτόπου, θα σωθεί και καποιος αλλος. Μετά από 10 χρόνια δεν ξέρω τι νόημα έχει».

Υπεράσπιση: Τόσες καταγγελίες πώς τις εξηγείτε;

Μάρτυρας: Μπορεί να μην έχει φανεί το κίνητρο. Μπορεί να μην είναι και κοινό το κίνητρο της κάθε καταγγέλουσας.

Υπεράσπιση: Εσάς αν σας βίαζαν, θα το ξεχνάγατε;

Μάρτυρας: Εγώ δεν ξεχνάω ούτε τις παρενοχλήσεις που έχω υποστεί.

Δεύτερη στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε μία συνταξιούχος που εργαζόταν ως στέλεχος στο Εθνικό Θέατρο. «Πάντα η συνεργασία μας ήταν άψογη. Ποτέ δεν έδωσε λαβή για κάτι. Δεν είχε ακουστεί ποτέ τίποτα. Πιστεύω δεν είχε ακουστεί γιατί δεν είχε συμβεί τίποτα. Δεν είχε ποτέ βίαιη συμπεριφορά ο Πέτρος, δεν ξέφυγε ποτέ από το μετρό. Δεν ήταν τύραννος ούτε τρελός».

Αναφερόμενη στην κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια η μάρτυρας είπε:«Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε. Περιέγραψε κάτι και είπε ότι δεν την ενόχλησε αυτό, συνεχισε τη συνεργασία. Την πείραξε που την πρόσβαλε σε μια σχολή υποκριτικής. Μα είναι δυνατόν;»

Τέλος, υπέρ του κατηγορουμένου κατέθεσε ακόμα μία γυναίκα η οποία είναι στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου. «Δεν άνοιξε ποτέ μύτη. Όλη την ώρα είχαμε επαφές με τις πρόβες, δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες ή παράπονα. Κάποιες εντάσεις μόνο στα πλαίσια της δουλειάς. Όλο αυτό που γίνεται όλο αυτό τον καιρό έχει και μια άλλη οπτική. Μόλις πάει κάποιος να πει κάτι θετικό για τον Φιλιππίδη στην τηλεόραση, τον κόβουνε στον αέρα. Αποκαθηλώνουν έναν άνθρωπο, τον φυλακίσανε, θέλουν να τον δούνε στην αγχόνη; Γιατί; Δεν χόρτασαν πια; Η συγχώρεση δεν υπάρχει καθόλου;»

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter