Με το προσωπείο του «υπεύθυνου» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοζάνη

Με το προσωπείο του «υπεύθυνου» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοζάνη
Φωτογραφία: Kozani Media

Το παρόν στη συγκέντρωση του γαλάζιου υποψήφιου περιφερειάρχη στην Δυτική Μακεδονία, Γιώργο Κασαπίδη έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σε μία ομιλία, που στερείτο έμπνευσης, επιχείρησε να εμφανίσει εαυτόν ως κάποιον που… ξέρει καλά να αναλαμβάνει τις ευθύνες της εξουσίας, ενώ παράλληλα απευθύνει αγωνιώδεις εκκλήσεις στο κομματικό ακροατήριο να στηρίξει τον εκλεκτό του απέναντι στον «αντάρτη», γαλάζιο Γιώργο Αμανατίδη.

Μία παρένθεση στο πρωθυπουργικό έργο έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τις τελευταίες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές σπεύδει στις περιφέρειες που «πονάνε» οι υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να ενισχύσει τους εκλεκτούς του. Έτσι, μετά την προχθεσινή διπλή εμφάνιση, στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά για την Αττική και του Δημήτρη Πτωχού για την Πελοπόννησο, την Τετάρτη βρέθηκε στην Κοζάνη για να στηρίξει τον Γιώργο Κασαπίδη.

Όπως στην περίπτωση του Δ. Πτωχού στην περιφέρεια Πελοποννήσου που απειλείται από τον Πέτρο Τατούλη, έτσι και στην Δ. Μακεδονία, ο Γ. Κασαπίδης έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση εξαιτίας της «αντάρτικης» υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Αμανατίδη. Άλλωστε, αυτή ήταν και η αιτία που ο Κυρ. Μητσοτάκης διέγραψε τον πρώην βουλευτή του, γεγονός ωστόσο που μάλλον τον ενίσχυσε παρά τον έπληξε.

«Θα επιμείνω πάρα πολύ και θα ζητήσω από όλα τα στελέχη μας, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να δώσουμε αυτό τον αγώνα μαζί, συντονισμένα, να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες αναπόφευκτα προκύπτουν πάντα» υπογράμμισε εξάλλου σε μία αποστροφή του, επιβεβαιώνοντας τον διχασμό της γαλάζιας παράταξης και στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Κατά την παρουσία του στην Κοζάνη, ο πρωθυπουργός επέλεξε να οικειοποιηθεί σειρά έργων που θα… γίνουν στην περιφέρεια, έργα απαραίτητα ανεξαρτήτως κυβερνήσεως, όπως ο Ε65 που θα συνδέσει τη Δυτική Μακεδονία με τη Θεσσαλία, την κεντρική Ελλάδα και την Αττική, το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, και το νοσοκομείο «Μαμάτσιο».

«Το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε για τη χώρα αλλά και για τις περιφέρειες σημαντικά αυξημένους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πολλά δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης τα οποία τα επόμενα χρόνια θα πέσουν στην πραγματική οικονομία αλλά και πολύ αυξημένους πόρους ως προς τα περιφερειακά προγράμματα. Εδώ, το πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας είναι αυξημένο κατά τουλάχιστον 60 εκατομμύρια. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτοί οι πόροι να δαπανηθούν σε συντονισμό και κοινό βηματισμό με την κεντρική κυβέρνηση. Και ακριβώς αυτό εξασφαλίζει η συνέχεια της παραμονής του Γιώργου Κασαπίδη στο ρόλο του Περιφερειάρχη» ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά την πάγια τακτική του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας να βάφει σε χρώμα γαλάζιο το ευρωπαϊκό χρήμα που κατευθύνεται στη χώρα μας, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του ωστόσο ήταν δύο, ένα για την Νέα Δημοκρατία που την ίδια ημέρα συμπληρώνει 49 χρόνια λειτουργίας, και ένα για την δική του συμπεριφορά κατά την άσκηση εξουσίας. Και αν για το κόμμα του τα όσα ανέφερε ήταν εύλογα και προφανή, τα όσα επιφύλαξε για την δική του «υπευθυνότητα» προκαλούν και τους πιο καλοπροαίρετους.

«Η παράταξη που αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές και που οδηγεί τον τόπο με σταθερά και τολμηρά βήματα προς ένα μέλλον πιο αισιόδοξο. Η παράταξη που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις, να ξεπερνάει δυσκολίες, να κάνει πάντα ειλικρινή αυτοκριτική, να γίνεται καλύτερη, να βελτιώνεται, να διευρύνεται και να συντονίζεται πάντα με τα αιτήματα των καιρών, έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον» περιέγραψε τη Νέα Δημοκρατία, έπειτα από μία σύντομη αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Ξέρετε, εξουσία σημαίνει ευθύνη» ανέφερε λίγο πριν κλείσει, συμπληρώνοντας πως «εξουσία σημαίνει ότι πολλές φορές παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις οι οποίες ενίοτε μπορεί να ενοχλούν κάποιους» συνέχισε, επιστρέφοντας με γοργά βήματα στο αφήγημα περί «σύγκρουσης με το κατεστημένο» και άλλα δαιμόνια που είχε επικαλεστεί έπειτα από την τραγωδία των Τεμπών που έφερε την υπογραφή της κυβέρνησής του.

«Όταν γίνονται όμως με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, εν τη ευρεία έννοια, αυτές οι αποφάσεις είναι σωστές. Κάτι ξέρουμε και εμείς, γιατί και εμείς σε κεντρικό επίπεδο συγκρουστήκαμε με πολλές κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες, και κερδίσαμε. Και το ίδιο θα γίνει και εδώ, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας» κατέληξε, ζητώντας από τους πολίτες να στηρίξουν τον γαλάζιο υποψήφιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter