Με το ζήτημα της αρμοδιότητας συνεχίζονται οι εργασίες της Προανακριτικής για το #Novartis_Gate

Με το ζήτημα της αρμοδιότητας συνεχίζονται οι εργασίες της Προανακριτικής για το #Novartis_Gate

Με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης συνεχίζονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί από τα μέλη της πλειοψηφίας το ζήτημα της αρμοδιότητας της Επιτροπής ως προς τη διερεύνηση της ουσίας του σκανδάλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι οι εμπλεκόμενοι –συμπεριλαμβανομένων και όσων δεν είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις τους (σ.σ. Γ. Στουρνάρα, Γ. Κουτρουμάνης)- έχουν αποστείλει επιστολή στην Επιτροπή με την οποία κοινοποιούν πως δεν προτίθενται να καταθέσουν.

Στην Προανακριτική διαβιβάστηκαν οι δύο δικογραφίες που έφτασαν στη Βουλή για τα αντιγρυπικά εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα που λίμναζαν στις αποθήκες του ΙΦΕΤ προκειμένου να συσχετιστούν με την πολυσέλιδη δικογραφία της Novartis.

Επίσης, αίτημα για παράταση ενός μηνός έχει προωθήσει ήδη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το προεδρείο της Επιτροπής, καθώς σε λίγες μέρες λήγει η μηνιαία διορία που είχε επικυρωθεί κατά την έγκριση σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής. Στη διάρκεια της μηνιαίας παράτασης αναμένεται να συνταχθεί το πόρισμα της Επιτροπής, με το οποίο θα αποφασιστεί η επαναπροώθηση του φακέλου της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter