Με τον ακροδεξιό Ορμπάν συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τον ακροδεξιό Ορμπάν συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας ακροδεξιό Viktor Orbán μετά από αίτημα του τελευταίου, όπως αναφέρεται.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τρέχοντα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με έμφαση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και στην πρόοδο του φιλόδοξου σχεδίου της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως συναντά όλους τους ομολόγους του.

Σε ερώτηση που αφορούσε το πρόβλημα με την αντίληψη Ορμπάν για το «Κράτος Δικαίου» ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε μες πως είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί, αποφεύγοντας να απαντήσει συγκεκριμένα και κατευθύνοντας την απάντησή του στο ευρωπαϊκό οικονομικό πακέτο (Ταμείο Ανάκαμψης).  

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον θαυμαστή του Ντόναλντ Τραμπ τον οποίον όπως έχει δηλώσει στηρίζει και στις αμερικανικές εκλογές λόγω της ιδεολογικής τους προσέγγισης, ιδιαίτερα απέναντι στους μετανάστες.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter