Με τόση ελευθεροτυπία κοιμόμαστε ήσυχα

Με τόση ελευθεροτυπία κοιμόμαστε ήσυχα

Την απρόσκοπτη κυκλοφορία των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων την έχει αναλάβει ο γνωστός αντικειμενικός εφοπλιστής.

Yπάρχουν εφημερίδες που αντιπολιτεύονται και μάλιστα σκληρά την κυβέρνηση, άσε που ο καθένας έχει το δικαίωμα να την επικρίνει, άρα η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα είναι πολύ καλά στην υγεία της και απολύτως εξασφαλισμένη. Αυτή είναι η περίληψη όσων επανέλαβε ο Μητσοτάκης προχθές στη Βουλή, μετά την Ευρωβουλή. Μια κάποια ΜΚΟ, οι Ρεπόρτερ-πώς-τους-λένε, δεν έχει καμιά αξιοπιστία, συνεπώς η θέση 108 στον κόσμο για την Ελλάδα είναι πλαστή, ίσως και προϊόν φιλοτουρκικής συνωμοσίας. Η χώρα του Κυριάκου -και της Μαρέβας- τραβά προς τη δόξα όχι μόνο της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, της κομψότητας, της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και της ελευθεροτυπίας.

Προς επίρρωση των παραπάνω, ο δράστης ελευθεροτυπίας μέχρι Μακελειού, που μπροστά στους δύσπεπτους ευρωβουλευτές ανέμιζε την ΑΥΓΗ και τη Δημοκρατία, μπροστά στους εύπεπτους βουλευτές του ανέμιζε το Documento. Ιδού η Ρόδος και πού είναι το πήδημα, αφού κυκλοφορούν κάτι τέτοια; Η κυβερνητική στοργή στον Βαξεβάνη αποδεικνύει τι συμβαίνει όταν ο κορυφαίος εκπρόσωπος της εξουσίας παθαίνει… ελευθεροτυπία. Εκατοντάδες αγωγές και μηνύσεις, οικονομικοί έλεγχοι, μια απόπειρα δολοφονίας, κατά καιρούς χειροπέδες, μια απόπειρα παραπομπής με κακουργηματικές κατηγορίες και η επίσημη ένταξη στον υπόκοσμο βεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές.

Προσέξτε τώρα. Ο Μητσοτάκης λέει τόσο μεγάλα ψέματα και γι’ αυτό το ζήτημα, που αν ίσχυε ο κανόνας του Πινόκιο, η μύτη του θα έφτανε μέχρι τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Αλλά ας είναι καλά η ελευθεροτυπία α λα ελληνικά. Γιατί τα ψέματά του δεν πρόκειται να τα μάθει και να τα ακούσει παρά ο απείθαρχος του Διαδικτύου και ο αναγνώστης των ελάχιστων εφημερίδων που επιμένουν, απεμπολώντας δικαιώματα σε λίστες. Τα μεγάλα μαγαζιά, μόκο. Οι σταρ της ενημέρωσης, μόκο. Οι ταγοί της πληροφόρησής μας, βαρόνοι και δραγόνοι, μόκο. Θυμίαμα, απόκρυψη, παραμύθι, χαμόγελα, υπέρκομψες και πρώτο τραπέζι πίστα για όποιον βρίσκεται στη λίστα.

Α, να μην το ξεχάσουμε. Την απρόσκοπτη κυκλοφορία των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων την έχει αναλάβει ο γνωστός αντικειμενικός εφοπλιστής που κατέχει πέντε-έξι συμπολιτευόμενες μέχρις ανθρωποφαγίας εφημερίδες και το μοναδικό πρακτορείο διανομής. Κοιμηθείτε ήσυχοι συνεπώς. Πέντε βαρόνοι και ο αρχιψεύτης του Μαξίμου εγγυώνται ότι πρώτη φροντίδα της ελευθεροτυπίας είναι ο ύπνος μας…

πηγή: Αυγή

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter