Τουλάχιστον €1 δισ. ενίσχυση του τουρισμού μέσω voucher ζητά ο Κ. Μίχαλος

Τουλάχιστον €1 δισ. ενίσχυση του τουρισμού μέσω voucher ζητά ο Κ. Μίχαλος

Η τόνωση της εγχώριας ζήτησης είναι άκρως αναγκαία, καθώς ο τουριστικός τομέας στη χώρα μας παράγει το 30% του ΑΕΠ.

Την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον με 1 δισ. ευρώ μέσω διανομής voucher σε Έλληνες πολίτες, ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα, στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ο Κ. Μίχαλος επανέφερε την πρόταση των Επιμελητηρίων για τη διανομή voucher σε όλους τους Έλληνες πολίτες, συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ. Αντικείμενο του προγράμματος θα πρέπει να είναι η επιδότηση των πολιτών για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλα τα τουριστικά καταλύματα της επιλογής τους στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα μπορεί να υλοποιηθεί μετά και την άρση των μέτρων και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2020 έως το τέλος του χρόνου. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής θα εξειδικευτούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως τόνισε ο Κ. Μίχαλος, η τόνωση της εγχώριας ζήτησης είναι άκρως αναγκαία, καθώς ο τουριστικός τομέας στη χώρα μας παράγει το 30% του ΑΕΠ, ενώ στα ελληνικά νησιά αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% του τοπικού πλούτου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Πολιτεία θα υλοποιήσει την πρόταση αυτή για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού που είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter