Με τρία βραδυφλεγή φυτά έκαναν φυσικό αντιπυρικό φράχτη στο Σέιχ Σου

Με τρία βραδυφλεγή φυτά έκαναν φυσικό αντιπυρικό φράχτη στο Σέιχ Σου

Στη φύτευση βραδυφλεγών φυτών κατά μήκος της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, για την προστασία του περιαστικού δάσους από τις πυρκαγιές, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε μήκος άνω του ενός χιλιομέτρου, κατά μήκος της περιφερειακής οδού και όπου αυτή εφάπτεται με το περιαστικό δάσος, από τον κόμβο του Φιλίππειου μέχρι τον κόμβο του Φιλύρου, φυτεύτηκαν 1.500 βραδυφλεγή φυτά (πικροδάφνες, ακακίες και δενδρολίβανο).

«Δημιουργούμε έναν αντιπυρικό φράχτη, μια ζώνη ανάσχεσης της πυρκαγιάς, με στόχο να επιβραδύνουμε την επέκταση φωτιάς που μπορεί να εκδηλωθεί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Είναι η πρώτη μιας σειράς ενεργειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την πυροπροστασία του Σέιχ Σου, για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, «η δράση αυτή θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και από τον κόμβο του Φιλίππειου μέχρι τον κόμβο Τριανδρίας, καθώς αυτά τα σημεία υπέδειξε η Πυροσβεστική ως τα πιο επικίνδυνα για την εκδήλωση πυρκαγιάς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter