Με τρία κακουργήματα διώκονται οι 12 συλληφθέντες των επεισοδίων στα Εξάρχεια

Με τρία κακουργήματα διώκονται οι 12 συλληφθέντες των επεισοδίων στα Εξάρχεια

Με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος διώκονται οι 12 συλληφθέντες στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός πριν από 11 χρόνια, από τη σφαίρα του όπλου του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο εισαγγελέας ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι νεαροί συλληφθέντες, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για «κατοχή εκρηκτικών υλών», «έκρηξη» και «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», και στην συνέχεια παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν.

Περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Την Τρίτη στην Πάτρα

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Πατρών πέντε εκ των επτά συλληφθέντων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην πορεία για την επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. 

Οι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Στην συνέχεια και τα πέντε άτομα οδηγήθηκαν εκ νέου στην Ασφάλεια Πατρών, όπου κρατούνται.

Οι δύο άλλοι συλληφθέντες που ήσαν ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο μεταξύ, μέλη αντιξουσιαστικών κινήσεων πραγματοποίησαν σήμερα συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους συλληφθέντες, τόσο έξω από το δικαστικό μέγαρο, όσο και έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.

Στο Συνήγορο του Πολίτη οι καταγγελίες για αστυνομική βία

Εν τω μεταξύ το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter