Με τρόμο ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τρόμο ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Και κανείς δεν ρωτάει πλέον «γιατί;»

Η αλήθεια είναι πως εδώ και μερικούς μήνες το σκηνικό για την κυβέρνηση άλλαξε αφού ο βασιλιάς Λουδοβίκος φαίνεται πλέον γυμνός.

Όσο και να κρύβεις την πραγματικότητα κάτω από το χαλί έρχεται να σε πλακώσει…

Τι κι αν ταΐζεις κεφάλαιο, επιχειρηματίες, εκδότες με λίστες και ευνοϊκούς νόμους, η αλήθεια έρχεται σαν την πλημμύρα ή τη φωτιά. Τη βλέπεις και τη νοιώθεις.

Μπορεί οι ελάχιστοι στα ΜΜΕ, ακόμα και πριν την έλευση του τρισκατάρατου κορονοϊού να έγραφαν πως τα οικονομικά μεγέθη πήγαιναν κατά διαόλου, αλλά μία τα λόγια τα μεγάλα, μία η πλαστή εικόνα από τα ΜΜΕ, μία κάποιο κομπόδεμα που είχε μείνει, όπως και μερικές ελπίδες, όλοι κάτι ήλπιζαν.

Έπρεπε να έρθει η πανδημία, η άριστη επιτελική κυβέρνηση να δείξει τη γύμνια της προβάλλοντας το μεγαλοεπειχειρηματικό και μικροκομματικό συμφέρον πάνω στις προτάσεις των ειδικών για να ξεκινήσει να διαλύεται η ομίχλη.

Μήνες απευθείας αναθέσεων, «ημετέρων», αντιφάσεων και ήξεις-αφήξεις και τα βασιλικά ρούχα χάνονταν.

Ήρθαν αναστολές, λουκέτα, οικονομικές δυσκολίες. Έφτασαν φωτιές που τις είδαν σαν προπαγάνδα αφήνοντας τις περιουσίες κόπων και τον φυσικό και ζωικό πλούτο να γίνονται στάχτες.

Ήρθε ένας ανασχηματισμός που θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο φιάσκο μιας ανόητης και ξιπασμένης ηγεσίας.

Και έρχεται ένα μέλλον που δεν αρνούνται.

Όσο κι αν πουν πως ο τουρισμός πήγε καλά –ας είναι καλά οι Έλληνες που κινήθηκαν- η οικονομία βρίσκεται στο ναδίρ, οι ανατιμήσεις ειδών, αγαθών και υπηρεσιών περνούν σταδιακά στους καταναλωτές, οι μισθοί συρρικνώνονται σε αντίθεση με τις ώρες εργασίας και ο ίδιος ο εργαζόμενος βλέπει την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού να απειλεί ό,τι μπόρεσε να διατηρήσει μετά από τα μνημόνια.

Σε όλα αυτά προστίθενται τα βλακώδη πιστεύω των νεοφιλελευθέρων που διατυμπανίζουν πως οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιχειρηματικότητα θα δράσουν ως το νερό του Καματερού… Θαυματουργικά!

Το ίδιο και στην ασφάλιση των εργαζομένων και στην ιδιωτικοποίησή της.

Ο κόσμος καταλαβαίνει πως το καθεστώς Μητσοτάκη που κατέλαβε τη ΝΔ και την εξουσία δρα ως πλασιέ συμφερόντων αντίθετων με τα συμφέροντα του μικρομεσαίου και χαμηλόμισθου Έλληνα.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες τους επιβεβαιώθηκαν ως προς τις ανησυχίες που έχουν ως παρανομαστή ονόματα σκληρών πολιτικών και δικτατόρων: Θάτσερ και Πινοσέτ.

Τώρα προστίθενται και οι ακροδεξιοί έως και νεοναζιστές.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο show της ΔΕΘ, όταν ανέβει στη Θεσσαλονίκη;

Η συνταγή του είναι η ίδια και απαράλλακτη, οι θέσεις του γνωστές, τα ψέματα επίσης.

Και το κακό γι αυτόν είναι πως δεν είναι καλός ηθοποιός…

Σαν τον λύκο στο γνωστό παραμύθι…

Πολλά «θα» με σκληρές αλήθειες γιατί ο κυνισμός τους είναι μέσα στο πετσί τους…

Αλλά -δυστυχώς για μας- η πραγματικότητα πλέον βρίσκεται μέσα στα σπίτια μας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter