Με τροπολογία από το «παράθυρο» επιβάλλονται υποχρεωτικά τεστ εργαζομένων

Με τροπολογία από το «παράθυρο» επιβάλλονται υποχρεωτικά τεστ εργαζομένων

Στο «παρά πέντε» της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατατέθηκε η τροπολογία για την υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ Covid-19 στους εργαζόμενους.

Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής ορίζει ότι έως τις 31/7/2021 οι εργαζόμενοι στους κλάδους του λιανεμπορίου, της μεταποίησης, του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης υποχρεούνται να επιδείξουν αρνητικό τεστ για να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους.

Η υποχρέωση αυτή θα συγκεκριμενοποιηθεί με απόφαση του υπουργού Υγείας, η οποία θα προκύψει μετά την ανάλογη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών. Στην απόφαση θα καθοριστούν τόσο η διαδικασία όσο και οι διοικητικές κυρώσεις που δύναται να επιβληθούν. Υπεύθυνοι για την τήρηση του μέτρου θα είναι εργοδότες, απασχολούμενοι και τα αρμόδια όργανα σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

Διαβάστε επίσης: Ο Κοντοζαμάνης πήρε πίσω τη διεξαγωγή rapid test από φαρμακεία

Την τροπολογία υπερψήφισε μόνο η ΝΔ, ενώ η Ελληνική Λύση καταψήφισε, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 να απέχουν από την ψηφοφορία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεσή της λίγα λεπτά πριν ανοίξει η κάλπη.

Να σημειωθεί ότι πολλοί στους διαδρόμους της Βουλής κάνουν λόγο για ύποπτη έως επικίνδυνη διάταξη και την συνδέουν με τα πολυδιαφημισμένα δωρεάν self-test που θα διατεθούν από τα φαρμακεία, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση αποκάλυψε τα πραγματικά κίνητρα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δείτε εδώ το άρθρο 5 της τροπολογίας

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter