Με τροπολογία ο Μηταράκης μεταφέρει 2.000 πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα (Pdf)

Με τροπολογία ο Μηταράκης μεταφέρει 2.000 πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα (Pdf)

Έκτακτες προσλήψεις και μίνι αποσυμφόρηση των νησιών κατά 2.000 πρόσφυγες προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» ορίζει ότι μπορούν να γίνουν έκτακτες προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αποσπάσεις ή μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν κενά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο άρθρο 3 της τροπολογίας προβλέπεται η αποχώρηση από τις δομές φιλοξενίας όσων προσφύγων έχει εγκριθεί η αίτηση ασύλου τους. Κατά τις δηλώσεις του Νότη Μηταράκη το πρωί της Πέμπτης στο «ΘΕΜΑ 104,6», η ρύθμιση αφορά περί τους 1.000 πρόσφυγες.

Ως προς το εν λόγω ζήτημα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να διευκρινιστεί από τον αρμόδιο υπουργό κατά πόσο η διάταξη συνοδεύεται από τον ανάλογο πολιτικό σχεδιασμό, αφού σε διαφορετική περίπτωση εκφράζουν την ανησυχία ότι θα καταλήξουν άστεγοι οι πρόσφυγες που θα φύγουν από τις δομές.

Στον αντίποδα, ανώτατες πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής επισημαίνουν στο documentonews.gr ότι οι πρόσφυγες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα HELIOS ή «να βρουν εργασία και σπίτι». «Έχουν κάθε δικαίωμα εργασίας και πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Η τροπολογία προβλέπει, επίσης, την μεταφορά στην ενδοχώρα επιπλέον 1.000 προσφύγων, οι οποίοι φιλοξενούνται σε νησιωτικές δομές και έχουν έχουν εισέλθει στην Ελλάδα πριν την 1/1/2019.

Η τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/05/5e60ed5b825e630dfe4683f2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter