Με Τζανακόπουλο και Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική

Με Τζανακόπουλο και Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική

Στους πάνω ορόφους της Κουμουνδούρου από την πρώτη στιγμή είχαν αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στην αντικατάσταση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την προανακριτική.

Οι λόγοι ήταν δύο: πρώτον το γεγονός ότι με βάση τον κανονισμό της Βουλής τα μέλη των Επιτροπών τα ορίζει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάθε κόμματος.

Αυτό ακριβώς υπονοεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη χθεσινή του δεύτερη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, όταν του υπενθυμίζει επί λέξει ότι: «Δεν μου επιτρέπεται να συναινέσω σε μια παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και κατά αυτόν το τρόπο να συμπράξω στην απαξίωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Ούτε δε, πολύ περισσότερο, να συμπράξω στη στέρηση δικαιωμάτων από αντιπροσώπους του ελληνικού λαού»,

Και δεύτερον και πιο ουσιαστικό πως αν δεχθεί κανείς ότι η εκάστοτε πλειοψηφία μπορεί μετά τον ορισμό των μελών από το κάθε κόμμα να επεμβαίνει ζητώντας την αντικατάσταση τους με πρόσχημα ότι θα κλιθούν ως μάρτυρες τότε δημιουργείται ένα αρνητικό δεδικασμένο που θα οδηγήσει επί της ουσίας σε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Επιπροσθέτως, για την ουσία του θέματος, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν την όλη συζήτηση προσχηματική αφού, όπως λένε, στην έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει από το καλοκαίρι του 2016 και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε το θέμα να είχε «σκηνοθετηθεί» από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Με την έρευνα για τη Novartis ακόμη ανοιχτή στην εισαγγελία εμείς συστήσαμε προανακριτική Επιτροπή για το ενδεχόμενο σκευωρίας», σημειώνουν με νόημα.

Σε κάθε περίπτωση μεθαύριο, Πέμπτη και αν δεν αναβληθεί εκ νέου η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής οι Τζανακόπουλος και Πολάκης, θα προσέλθουν κανονικά, όπως λένε, και ας αναλάβει ο κ. Τασούλας ή ο πρόεδρος της Επιτροπής αφού ο κ. Τασούλας του πετάει το μπαλάκι, να δώσει μια λύση.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter