Με χαμόγελα και χειροκροτήματα τα πρώτα εμβόλια

Με χαμόγελα και χειροκροτήματα τα πρώτα εμβόλια

Η νοσηλεύτρια ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Ευσταθία Καμπισιούλη, άνοιξε το χορό του εμβολιασμού στην Ελλάδα. Στη 1 το μεσημέρι μια συναδέλφισσα της, της έκανε το εμβόλιο ενώ οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η ίδια δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι περήφανη για τη διαδικασία, ότι δεν ένιωσε κάποιο φόβο ή ανησυχία, καθώς έχει κάνει πολλά εμβόλια στη ζωή της. «Στο πρόσωπο μου τιμάται σήμερα όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, αλλά και όλη η υγειονομική οικογένεια. Αποτελεί αυτή η τιμητική επιλογή μία αναγνώριση στο έργο και την προσφορά μας». Προέτρεψε δε σε όλους να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευτούμε.

Μισή ώρα αργότερα έγινε ο εμβολιασμός στον 85χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη, από τον Έβρο,  φιλοξενούμενο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Και ο εμβολιασμός αυτός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Ο ίδιος είχε δηλώσει εθελοντικά να εμβολιαστεί από τους πρώτους. Είπε ότι δεν πόνεσε καθόλου και ότι τώρα είναι πιο αισιόδοξος.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Λίγο μετά τις 14:00 εμβολιάστηκε η πρώτη πολίτις της χώρας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε στον “Ευαγγελισμό”, όπου την υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αφού ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο εμβολιάστηκε, ενώ παρέμενε στο χώρο του νοσοκομείου κατά  το αναγκαίο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφαλείας.

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της σήμερα κατά της πανδημίας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, και τόνισε:

«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Ο πρωθυπουργός

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου εμβολιάσθηκε κατά της covid-19.Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Σήμερα όλοι μας χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού του πληθυσμού, προσέθεσε τονίζοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter