Με χίλια για τους ιδιώτες

Εντυπωσιακή η «γαλάζια» ταχύτητα σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν πρόλαβε καλά καλά να τοποθετηθεί στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο Παναγιώτης Τσακλόγλου (φωτογραφία από την ορκωμοσία) και άμεσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε την απόφαση ανάθεσης των αρμοδιοτήτων του (ΦΕΚ Β 3314 – 07.08.2020). Η κυβέρνηση βιάζεται να ετοιμάσει και να εφαρμόσει νέο ασφαλιστικό με κεφαλαιοποιητικό

σύστημα για επικουρικές συντάξεις (και κύριες). Ευαγγέλιο το σχέδιο Πισσαρίδη που ξέρει να το «διαβάζει» και θα το υλοποιήσει ο καθηγητής Τσακλόγλου. Του ανατέθηκε με τη βούλα (αφήνοντας στα μετόπισθεν τον υπουργό Γιάννη Βρούτση) η άσκηση αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της εποπτείας e-ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΜΤΠΥ, της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.