Με χορό και ρέγκε διάθεση άνοιξε τις πόρτες του το μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Με χορό και ρέγκε διάθεση άνοιξε τις πόρτες του το μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Η πρώτη μέρα του Release Athens Festival στην Πλατεία Νερού την Παρασκευή 7 Ιουνίου είχε πολύ κέφι, χορό και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Η έναρξη του μεγάλου μουσικού φεστιβάλ της Αθήνας σημαδεύτηκε από την εμφάνιση του Damian “Jr. Gong” Marley, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό με την εκρηκτική παρουσία του στη σκηνή.

Ο πετυχημένος μουσικός είναι ο γιος του Bob Marley και κορυφαίος καλλιτέχνης της ρέγκε μουσικής παγκοσμίως. Στο πλαίσιο του Release, βρέθηκε με την πολυμελή μπάντα του για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τον χώρο για να απολαύσει τις επιτυχίες του.

Διαβάστε ακόμη: Iggy Pop 71, εγώ 50 και κοπανιόμασταν παρέα στο Release Athens (Video & Photos)

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, πάνω στη σκηνή ανέμιζε η σημαία που χρησιμοποιείται συμβολικά από τους Ρασταφάρι, σε κόκκινο, πράσινο και κίτρινο χρώμα. Ο Damian “Jr. Gong” Marley ανέφερε πολλές φορές ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης που όπως είπε χαρακτηριστικά “είναι ένα φυτό που έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του”.

Ο Damian έκανε την εμφάνιση του το 1992 σε ηλικία μόλις 13 ετών στη μουσική σκηνή και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει αρκετούς δίσκος, με τελευταίο το «Stony Hill» το 2017. Με την εμφάνιση του κατέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο κύριος εκφραστής της ρέγκε μουσικής σήμερα, ενώ τα κομμάτια του έχουν έντονες χιπ χοπ και dance αναφορές. Ο Damian ερμήνευσε μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες του όπως τα: “Welcome To Jamrock”, “Medication”, “Patience”, “Road To Zion” και “There For You”.

Και φυσικά η βραδιά δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς τις διασκευές του πάνω σε εμβληματικά τραγούδια του Bob Marley όπως το «Could you Beloved» και «Ιs This Love». Ο Damian είναι ένας καλλιτέχνης που έχει πάρει αρκετές φορές θέση για τον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία. Επομένως από το set list ξεχώρισε το «Get up, stand up», ένα πολιτικό τραγούδι με το οποίο κάλεσε τον κόσμο να φωνάξει δυνατά για τα δικαιώματα του.

Η βραδιά όμως δεν κινήθηκε μόνο γύρω από τον Damian Marley. Οι Third World (ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα στη ρέγκε μουσική) ξεσήκωσαν για αρκετή ώρα το κοινό, ενώ και η Hollie Cook, μία από τις συναρπαστικότερες νέες παρουσίες άφησε νωρίτερα τις καλύτερες εντυπώσεις.

To Release Athens ξεκίνησε πολύ δυνατά και αναμένουμε με ανυπονονησία τη συνέχεια, καθώς τεράστια ονόματα της μουσικής θα κάνουν την εμφάνιση τους το επόμενο διάστημα στην Πλατεία Νερού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter