Με ύβρεις κατά Πολάκη ο Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση μομφής

Με ύβρεις κατά Πολάκη ο Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση μομφής

Εβδομάδες μετά την επίμαχη ανάρτηση του Π. Πολάκη εναντίον του Στ. Κυμπουρόπουλου, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας, τη στιγμή που επίκειται η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου – «ανάσα» για τις 120 δόσεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορία και Δήμους.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης καταφέρθηκε από το βήμα της Βουλής κατά του Π. Πολάκη με βαρύτατες εκφράσεις, αποκαλώντας τον «θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο» που «προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα». «Ο “πολακισμός” είναι φασισμός» είπε και χαρακτήρισε την πρόταση μομφής που καταθέτει το κόμμα του ως «κίνηση ανθρωπιάς» και «δημοκρατικό καθήκον».

Επικαλέστηκε τις επικρίσεις βουλευτών ή υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Π. Πολάκη, ενώ τόνισε ότι οπουδήποτε αλλού αυτή η διαδικασία θα ήταν περιττή επειδή όποιος είχε κάνει κάτι αντίστοιχο, «θα είχε πάει σπίτι του».

Ταύτισε τον πρωθυπουργό με τον Π. Πολάκη, λέγοντας πως «ο Τσίπρας είναι Πολάκης». «Προσέβαλλε όλους τους κρητικούς ο πρωθυπουργός. Ποιος σας είπε ότι οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη;» διερωτήθηκε με αφορμή το σχετικό σχόλιο του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε ασχολίαστη και την υπουργοποίηση του Θ. Θεοχαρόπουλου. «Εκτός από βουλευτές, τώρα έχετε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάτι σαν το… airbnb», ήταν το ανεπιτυχές χιουμοριστικό σχόλιο που έκανε, προσβάλλοντας τον νέο υπουργό Τουρισμού. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter