Με «υπενθυμίσεις» και… απειλές πάει στον Πούτιν ο Ερντογάν

Με «υπενθυμίσεις» και… απειλές πάει στον Πούτιν ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέστησε σαφές το ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία, εάν οι ΗΠΑ δεν έχουν σεβαστεί τη μεταξύ τους συμφωνία

«Η διαδικασία της κατάπαυσης του πυρός ολοκληρώνεται το βράδυ (22:00 ώρα Ελλάδος). Αν οι υποσχέσεις που έχουν δώσει οι Αμερικάνοι δεν γίνουν σεβαστές, η επιχείρηση θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει για το Σότσι της Ρωσίας, όπου θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε το ότι 700-800 Κούρδοι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας, ενώ απομένουν άλλοι 1.300. «Το παρακολουθούμε στενά. Η διαδικασία αυτή δεν θα έχει ολοκληρωθεί αν δεν υπάρξει πλήρης απόσυρση», ανέφερε στους Τούρκους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας το ότι το θέμα της Συρίας θα είναι στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων με τον Πούτιν.

Τι θα συζητήσουν Ερντογάν – Πούτιν

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την απόσυρση της YPG από τις περιοχές όπου βρίσκεται το καθεστώς», εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος. «Ελπίζουμε να απαλλάξουμε την περιοχή αυτή από τη μάστιγα της αυτονομιστικής τρομοκρατίας μέσω της συνεργασίας με τη Ρωσία», υπογράμμισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, έχει, μεταξύ άλλων, απορρίψει την πρόταση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν να συμφωνήσει σε νέα κατάπαυση του πυρός. «Δεν έχω λάβει μια τέτοια πρόταση από τον Μακρόν. Ο Μακρόν συναντάται με τρομοκράτες και επέλεξε αυτό τον τρόπο για να μας ενημερώσει για την πρόταση των τρομοκρατών».

Διαβάστε επίσης:

Συρία ώρα μηδέν: Εκπνέει η εκεχειρία – Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter