Με υπουργικό και το βλέμμα στους πολίτες η επόμενη ημέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Με υπουργικό και το βλέμμα στους πολίτες η επόμενη ημέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Συνεδριάζει σήμερα στις 15:00 στη Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο χωρίς την παρουσία πλέον του Πάνου Καμένου και με ψηφισμένη τη Συμφωνία των Πρεσπών για την τυπική ολοκλήρωση της οποίας απομένουν ορισμένα βήματα με κυριότερο την ψήφιση και πάλι από τη Βουλή της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός έχοντας καταγράψει τα θετικά και τα αρνητικά της Συμφωνίας προχωρά στην επόμενη ημέρα με επίκεντρο τον πολίτη και τα μέτρα αποκατάστασης αδικιών που συσσώρευσε η πολυετή λιτότητα.

Γι αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού (πιθανότατα κατά 8%) για πρώτη φορά μετά τη μείωση από 22 έως 31% από την Κυβέρνηση Παπαδήμου το 2012.

Είναι ενδεικτικό ότι ο πρωθυπουργός σε άρθρο του χθες Κυριακή στην ελληνική έκδοση του «Economist» υπό τον τίτλο «Ο Κόσμος το 2019» εκφράζει την πίστη του ότι το 2019 «θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής σημειώνει ότι «εκκινεί μία περίοδος αποκατάστασης των αδικιών που υπέστη ο κόσμος της εργασίας στη χώρα κατά την περίοδο της κρίσης».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων στα υπουργεία στο
Μαξίμου σημειώνουν ότι αυτό είναι θέμα που χειρίζεται ο πρωθυπουργός και σε
κάθε περίπτωση δεν έχουν παρθεί ακόμη τελικές αποφάσεις, αν για παράδειγμα θα
εισέλθουν στην Κυβέρνηση νέα πρόσωπα, ειδικά από το χώρο της κεντροαριστεράς και του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter