Mega Channel: 20 Νοεμβρίου 1989, τρεις το μεσημέρι στον αέρα – Σήμερα έπεσε μαύρο και στις ψηφιακές πλατφόρμες (Video & Photos)

Mega Channel: 20 Νοεμβρίου 1989, τρεις το μεσημέρι  στον αέρα – Σήμερα έπεσε μαύρο και στις ψηφιακές πλατφόρμες (Video & Photos)

Τραγική ειρωνεία αλλά η ζωή κάνει “παιχνίδια”. Οριστικό τέλος για το Mega τη μέρα που γεννήθηκε. Ήταν 3 το μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου 1989 όταν το “κανάλι των εκδοτών” βγήκε στον αέρα. 

Σήμερα όπως φαίνεται στη φωτογραφία οι ψηφιακές πλατφόρμες ρίχνουν το σήμα του καναλιού. Είχε προηγηθεί το μαύρο στην Digea, στις 28 Οκτωβρίου λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης το Mega περνάει στην ιστόρια έχοντας οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή τους εκατοντάδες εργαζόμενους που παρέμειναν και παραμένουν απλήρωτοι από το 2016. 

Τότε οι μέτοχοι του καναλιού (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) δεν προχώρησαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και οι Τράπεζες μπλόκαραν τους λογαριασμούς της Τηλέτυπος Α.Ε. Τα μεγάλα θύματα αυτού του επιχειρηματικού παιχνδιού ήταν οι εργαζόμενοι που χωρίς να έχουν ευθύνη ή μερίδιο στα υπερκέρδη την εποχή των παχέων αγελάδων είχαν υποστεί μειώσεις μισθών και τελικά σταμάτησαν να παίρνουν και όσα τους είχαν απομείνει. 

Η μετοχική σύνθεση του καναλιού άλλαξε (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Σαββίδης) αλλά όχι και η κατάσταση των εργαζομένων που άκουγαν τους “δρακους” των φερέφωνων των αφεντικών που τελικά αποδείχτηκαν κούφια λόγια. 

Αποκορύφωμα για την απογοήτευση των εργαζομένων που ήλπιζαν ακόμη και την ύστατη ώρα η κίνηση εξαγοράς του APLHA από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. 

Σήμερα το Mega πεθαίνει οριστικά. 

Δείτε στο βίντεο, την εποχή που το κανάλι μεσουρανούσε στην ψυχαγωγία και στην ενημέρωση, πώς ο Γρηγόρης Αρναότουγλου γιορτάζει τα γενέθλια του Mega. Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το τέλος, το άδοξο τέλος του πρώτου ιδιωτικού σταθμού της Ελλάδας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter