Mega: Δεν θα διεκδικήσουν άδεια οι μέτοχοι για το «μεγάλο κανάλι»

Mega: Δεν θα διεκδικήσουν άδεια οι μέτοχοι για το «μεγάλο κανάλι»

Λίγες ώρες απομένουν για να κριθεί οριστικά η τύχη του Mega Channel, που από τον Μάρτιο του 2016 έχει μπει στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ιστορίας του. Όλα θα κριθούν έως τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης τηλεοπτικής άδειας.

Σήμερα οι πληροφορίες λένε ότι οι μέτοχοι της Τηλέτυπος ΑΕ ενημέρωσαν τις πιστώτριες τράπεζες ότι δεν θα προχωρήσουν σε κατάθεση αίτησης αδειοδότησης, καθώς το τίμημα των 35 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να αυξηθεί εφόσον οι διεκδικητές των αδειών είναι πάνω από 7 οπότε θα γίνει δημοπρασία – που θα ανεβάσει το κόστος -,  ξεπερνά τις δυνατότητές τους.

Το νέο έπεσε σαν κεραυνός (σίγουρα όχι εν αιθρία) στους περίπου 400 εναπομείναντες εργαζόμενους στην εταιρεία, που περίμεναν ότι η αίτηση για αδειοδότηση θα σήμαινε την αρχή του τέλους ενός Γολγοθά απληρωσιάς 16 μηνών και αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον.

Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες οι εργαζόμενοι ενημερώνονταν από τους μετόχους ότι σήμερα το κανάλι θα υπαγόταν (με την σχετική κατάθεση στο δικαστήριο) στο άρθρο 106 β’ του πτωχευτικού κώδικα, ώστε την Πέμπτη να γίνει η υποβολή της αίτησης αδειοδότησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και αυτήν την  ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις, μήπως και την τελευταία στιγμή γίνει κάτι και το Mega Channel παραμείνει ζωντανό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο, όποιο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας δεν υποβάλλει αίτηση αδειοδότησης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΕΣΡ, μέσα σε ένα τρίμηνο θα πάψει να εκπέμπει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter